Laden Evenementen

Concert: Beatrice van der Poel – Electric Lady

  • Dit event is voorbij.
Zondag 30 oktober organiseert LSA-Music in samenwerking met de Koppelkerk een donateursconcert: zangeres Beatrice van der Poel brengt een ode aan Jimi Hendrix, de mythe en het stijl-icoon van de jaren zestig. Hendrix was ‘s werelds grootste gitarist; de man die de gitaar liet klinken zoals ie nog nooit eerder had geklonken. Die snaren liet trillen, ronken, brullen, janken, krijsen en mensen ademloos in een shocktoestand achterliet.

In het theaterconcert Electric Lady vertelt Beatrice de feiten en fabels over Jimi Hendrix in de zogenaamde backstage stories: over zijn flamboyante leven in de jaren ‘60 vol drugs, groupies en zijn mysterieuze dood in 1970. Ze vertaalde en bewerkte zijn hits als Foxy Lady, Little Wing, Crosstown Traffic, The wind cries Mary en Purple Haze met een groot respect voor het origineel. Electric Lady zet je onder stroom met verrassend onvoorspelbare, extatisch sensuele, psychedelische klank-poëzie, gezongen op elektrisch geladen gitaarriffs en links.

Beatrice van der Poel is naast zangeres ook stem-actrice voor tv en radio. Zij is o.a. de voorleesstem van Saskia Noort (Debet) en diverse luisterboeken voor Nicci French. Ze zong met Bløf op het album Omarm en maakte diverse eigen albums waaronder Langzaam Los (met een duet met Maarten van Roozendaal), Hard en Hoofd en Heelhuids.

Zie ook Montere Weemoed.

Wanneer?

Datum:
30 oktober 2016
Tijd:
15:00 - 17:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken