Laden Evenementen

Intercultureel café: Middeleeuwse mysticus Ibn Arabi

  • Dit event is voorbij.
Op zaterdagavond 29 oktober zal islamwetenschapper en vertaler Stefan Weidner (D) een muzikale lezing houden over de bekende middeleeuwse islamitische mysticus Ibn Arabi. Het zal een inleiding in de islam zijn die men nog nooit heeft meegemaakt.

Ibn Arabi (1165-1240) geldt als één van de belangrijkste mystici in de geschiedenis van de islam. Zijn poëtische meesterwerk “Vertaler van de verlangens” was lange tijd slechts in gedeelten te lezen. Dit jaar is voor het eerst het volledige werk door Stefan Weidner in het Duits vertaald.

Stefan Weidner toont met zijn vertaling aan hoe modern en vrij Ibn Arabi’s gedichten zijn. Net als bij de Vlaamse mystica Hadewych, versmelten religie en liefde bij Ibn Arabi tot een ononderscheidbaar geheel. Taboes zijn er niet, en het ogenschijnlijk eenvoudige taalgebruik voert de lezer tot ongehoorde hoogten.

In deze muzikale lezing presenteert Stefan Weidner niet alleen de gedichten van Ibn Arabi, maar ook de muziek en maakt de belevingswereld en leefomstandigheden van middeleeuwse islamitische mystici aanschouwelijk. Stefan Weidner won voor zijn vertalingen de Johann-Heinrich-Voss-prijs van de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung.

Het Intercultureel Café is een initiatief van de Koppelkerk en Stadt Bocholt om kennis te maken en de dialoog aan te gaan met de verschillende culturen in Nederland en Duitsland.

 

Wanneer?

Datum:
29 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken