Laden Evenementen

Expositie: Bernard Engbers

  • Dit event is voorbij.

Bernard Engbers was beeldend kunstenaar die daarnaast cursussen en les gaf. Behalve met zijn schilderijen heeft Bernard naam opgebouwd met diverse ontwerpen, zoals onder andere voor de Lichtenvoordse corsowagens.

Na zijn overlijden in 2003 heeft Trees toegewijd zijn oeuvre beheerd en Bernards wens ingewilligd dat het werk deel uit zou blijven maken van het bestand van de Top Art kunstuitleen. Op die manier hebben nog veel mensen met zijn werk kennis kunnen maken en het leren waarderen. Nu, dertien jaar verder, staan we op het punt dat daar veranderingen in komen. Trees gaat verhuizen om dichter bij familie te kunnen wonen en haar nieuwe woonplek wordt aanmerkelijk kleiner. De collectie gaat daarom in de verkoop. Trees wil rond Bernards tachtigste verjaardag afscheid nemen van de Achterhoek door middel van een expositie en een hommage brengen aan Bernard en zijn werk.

Deze expositie die op 29 en 30 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort gehouden gaat worden, is een laatste gelegenheid om Bernards oeuvre min of meer in zijn totaliteit te kunnen overzien en er eventueel iets uit aan te schaffen. Een unieke gelegenheid, want daarna zullen de werkstukken ‘verstrooid’ raken.

Zaterdag 29 oktober is de ruimte vanaf 11.00 uur geopend en vanaf 14.00 uur is er koffie met iets lekkers voor iedereen. Zondag 30 oktober is de expositie vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur geopend.

Wanneer?

Datum:
29 oktober 2016 t/m 30 oktober 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken