Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: De toekomst van kunst

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Heeft kunst haar ziel verkocht aan de markt? Of is er sprake van een nieuwe vorm van optimisme in de kunstsector? Vrijdagavond 21 oktober gaan we naar aanleiding van de Tegenlicht-uitzending ‘Cultuurbarbaren’ met elkaar in gesprek over de heersende en toekomstige tijdgeest van de kunst- en cultuursector.

Veel cultuurpessimisten luiden de noodklok: kunst zou teveel in de greep zijn geraakt van kapitaal, bezoekersaantallen, sterrenstatus, design en digitale massacultuur. Zo niet volgens de Italiaanse auteur Alessandro Baricco. Hij betoogt dat onze cultuurbeleving zich alleen maar aan het aanpassen is. En dat zou ons juist optimistisch moeten stemmen. Om kunst nog betekenis-gevend te laten zijn, dient het zich te engageren met de maatschappelijke werkelijkheid om ons heen, zich te herladen met vers engagement. Baricco richtte daarom in Turijn een schrijfschool op om volgens deze opvattingen een nieuwe generatie geëngageerde schrijvers op te leiden.

In de aflevering ‘Cultuurbarbaren’ onderzoekt VPRO Tegenlicht de kunst van de toekomst. De aflevering wordt zondag 9 oktober om 21.05 uur uitgezonden op NPO 2. Praat en denk mee over het onderwerp bij de Tegenlicht Meet Up op 21 oktober in Bredevoort! Moderator deze avond is Wout Rensink.

Entree: vrij

Wanneer?

Datum:
21 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken