Laden Evenementen

Kenniscafé: Duurzame energie

  • Dit event is voorbij.
Op zaterdagavond 15 oktober geeft adviseur duurzame energie Niels Schoorlemmer in het maandelijkse Kenniscafé in de Koppelkerk een lezing over energiebesparing en duurzame energie. Hij werkt als adviseur bij PNO Consultants in Eindhoven en zet zich daarnaast in voor meerdere duurzame energie coöperaties.

In zijn dagelijks werk adviseert Niels Schoorlemmer bedrijven over de financiering van grote duurzame energieprojecten als windmolenparken op zee, mestvergistingsinstallaties en zonne-energiesystemen. Maar zijn interesse in energie gebruikt hij ook om zijn eigen huishouden te verduurzamen. In de eerste helft van de avond neemt hij ons mee in dit verhaal. Isolatie, zonnepanelen, maar ook minder voor de hand liggende opties als infraroodverwarming en een warmwatermixer komen aan bod. Tal van praktische tips die u meteen thuis zou kunnen toepassen komen aan bod.

In de tweede helft zal hij ingaan op hoe samenwerkende burgers grote duurzame energieprojecten realiseren. Welke mogelijkheden zijn er om te investeren in duurzame energie? Hoe werken duurzame energiecoöperaties? Waar staan we op weg naar een duurzame energiehuishouding en welke bijdrage leveren duurzame energiecoöperaties aan deze verandering?

 

Wanneer?

Datum:
15 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken