Laden Evenementen

Literair Café: Onno Kosters

  • Dit event is voorbij.
Op vrijdagavond 14 oktober is de bekroonde dichter Onno Kosters (1962) te gast in het maandelijkse Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort. Collegadichter Maarten Buser gaat met Kosters in gesprek over zijn werk.

Onno Kosters publiceerde vier dichtbundels (Callahan en andere gedaanten, De grote verdwijntruc, Anatomie van het slik en Vangst). In juni 2011 trad hij op bij Poetry International. Verschillende bundels van zijn hand werden in het Duits en Engels vertaald. In januari 2013 won Kosters de hoofdprijs in de jaarlijkse Turing Gedichtenwedstrijd met zijn gedicht ‘Doe-het-zelf’.

Naast dichter is Onno Kosters universitair docent Engelse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In zijn onderzoek richt Kosters zich in het bijzonder op James Joyce en Samuel Beckett. Zoals Kosters’ bemoeienis met het werk van Joyce en ook Beckett (die hij vertaalde) al aangeeft is hij zeer geïnteresseerd in modernistische en postmoderne tendenzen in literatuur. Die komen dan ook in zijn poëzie naar voren.

Wanneer?

Datum:
14 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken