Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: What makes you click

  • Dit event is voorbij.

De faillissementen van winkelketens illustreren het: ons koopgedrag verschuift in hoog tempo van offline naar online. Maar welke vernuftige slimmigheden sturen ons online (en offline) gedrag? Vrijdagavond 30 september gaan we in de Koppelkerk in Bredevoort met elkaar in gesprek over Tegenlicht-aflevering ‘What makes you click’.

Op dit moment vindt het grootste psychologische experiment ooit plaats. En u neemt daar ook aan deel. Elke dag worden een miljard mensen getest op internet. Via analyse van de data-sporen die we online achterlaten, wordt er in rap tempo kennis vergaard over onze voorkeuren en gedragingen, maar vooral over hoe ons brein werkt. Wie gebruikt deze kennis? En waarvoor?

Het is een ontwikkeling die voor velen ongemerkt heeft plaatsgevonden. Hoe gebruiken, manipuleren én misbruiken deze digitale data dealers onze gebruikerservaring? Niet alleen bij het doen van aankopen maar ook waar het onze vrije tijd en politieke voorkeuren betreft. Inmiddels pleiten de bouwers van deze digitale verleidingstechnieken, waaronder zelfs voormalige Google-medewerkers, zélf voor het instellen van een ethische code. Wat betekent het als uitvoerders van experimenten zélf gaan vragen om beperking van hun macht en mogelijkheden?

Tegenlicht zet aan tot discussie. Bij de Tegenlicht Meet up Bredevoort gaan we maandelijks met elkaar in gesprek over de belangrijke maatschappelijke thema’s die in de Tegenlicht-documentaires aan bod komen. Actueel, met het oog op de toekomst en – als het even kan – ingebed in de Achterhoekse context. Moderator deze avond is Joop Wikkerink.

Toegang: gratis

Foto: (c) Stefano Hakim

Wanneer?

Datum:
30 september 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken