Laden Evenementen

Literair Café: Thomas Verbogt

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Op vrijdagavond 16 september is schrijver Thomas Verbogt te gast in het Literair Café. Interviewer en dichter Maarten Buser gaat met Verbogt in gesprek over zijn laatste werken ‘Waaitaal’ (2016) en ‘Als de winter voorbij is’ (2015). Dit laatste boek leverde Verbogt een nominatie voor de Libris Literatuurprijs van 2016 op.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel ‘De feestavond’. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad.

Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander en is regelmatig te horen op de VPRO-radio.

Zangeres Kim Bragt-Sonderen zal de avond muzikaal omlijsten. Deze avond is een co-productie van Boekhandel Messink & Prinsen, de Koppelkerk en Antiquariaat Scrinium.

Foto: Thomas Verbogt. (c) Bob Bronshoff

Wanneer?

Datum:
16 september 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken