Laden Evenementen

Koppelsessies: Mr. Gorsky

  • Dit event is voorbij.
Op de eerstvolgende jazz-jam-sessie op zondag 11 september vormt Mr. Gorsky het ‘basiscombo’. Dat wil zeggen dat zij de jamsessie aftrappen met een korte set, waarna overige aanwezige muzikanten ofwel kunnen aansluiten ofwel met een ter plekke gevormde eigen formatie het podium kunnen betreden. Jazz-rock en funk is het uitgangspunt, maar overige stijlen zijn uiteraard ook mogelijk.

Mr Gorsky is een nieuwe band die vooral funk en jazzrock speelt. Met gitaar, sax, bas en drums wordt een stevig repertoire neergezet. Funkversies van standards van o.a. Miles Davis en Thelonious Monk staan naast nieuwere songs van Billy Cobham, John Scofield, Charlie Hunter en Stanton Moore.

Mr. Gorsky is ontstaan op initiatief van tenor- en altsaxofonist Bert Weevers uit Bredevoort. Zijn oude maatje Buce Lopulissa uit Winterswijk speelt elektrische bas. Jaren geleden speelden ze al samen in o.a. jazzband Just Friends. De andere twee bandleden hebben een pop- en rockachtergrond. Edwin Rutgers uit Aalten is een virtuoos op de drums. Samen met Buce legt hij een lekkere funky groove neer. Martijn Luimes, muziekleraar uit Doetinchem, weet met zijn rock-achtergrond zowel fraai melodische lijnen als ruig ‘scheurwerk’ uit zijn gitaar te toveren. Ieders rol is gelijk en het doel is samen een hechte band te vormen en een hevig swingend geheel neer te zetten.

Wanneer?

Datum:
11 september 2016
Tijd:
16:00 - 18:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken