Laden Evenementen

Literair Café: Anwar Manla Sadoon

  • Dit event is voorbij.
Met zijn wekelijkse column ‘Anwar burgert in’ in De Gelderlander tekent de 25-jarige advocaat Anwar Manla Sadoon zijn ervaringen op als Syrische vluchteling in Nederland. Vrijdagavond 26 augustus is hij te gast in het maandelijkse Literair Café van de Koppelkerk.

Openhartig beschrijft Anwar Manla Sadoon in zijn column de confrontatie tussen zijn thuisland Syrië en zijn nieuwe thuisland Nederland. De maanden die Anwar nu in Arnhem verblijft hebben hem al behoorlijk aan het denken gezet. Zo sporten in Syrië vrouwen en mannen niet zij aan zij, of verdient de vrouw niet de kost naast de man; waarom eigenlijk niet, denkt Anwar nu. Tegelijkertijd werpt Anwar ook licht op de soms onterechte vooroordelen van Nederlanders ten aanzien van vluchtelingen.

Tijdens dit Literair Café zal interviewer Maarten Buser uitgebreid met Anwar Manla Sadoon te spreken komen over hoe het is om als vluchteling in Nederland te wonen. Natuurlijk is er ook uitgebreid ruimte voor vragen uit het publiek. Fluitiste Hannie Jansen zal de avond muzikaal omlijsten.

 

Wanneer?

Datum:
26 augustus 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken