Laden Evenementen

Expositie: Monique Klaassen

  • Dit event is voorbij.

Deze nazomer exposeert Monique Klaassen in de bovenzaal van de Koppelkerk. De rode draad in haar symbolistische werk is het samenkomen van het onbewuste en het bewuste. Net als psycholoog Carl Jung (1875-1961) ervaart Klaassen het onbewuste als een wereld die even essentieel en wezenlijk is voor het leven als de bewuste, denkende wereld. De onbewuste wereld is voor Jung en Klaassen echter oneindig veel groter en rijker dan de bewuste wereld.

Klaassens schilderijen spreken een eigen vormentaal. Het uitgangspunt voor zowel haar kleine als grote schilderijen zijn de zogeheten ‘Basics’. Dit zijn vormen (motieven en symbolen) die zijn ontstaan in de jaren 1994-1998 en die voor Klaassen nog altijd een grote levendigheid en zeggingskracht bezitten. Om die reden wil Klaassen deze vormen blijven onderzoeken en schilderen. In haar zoektocht verkent zij de mogelijkheden richting abstractie, maar ook richting het organische, door middel van vervloeiingen van de verf en het gieten van de verf.

Monique Klaassen (Dinxperlo, 1967) studeerde in 1995 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen. Zij heeft hier de studierichting ‘autonome schilderkunst’ gevolgd. Ruim tien jaar lang is Monique Klaassen niet in de gelegenheid geweest te schilderen. Sinds enkele jaren schildert en exposeert zij weer.

“Monique Klaassen does something really interesting in her work: it bridges the conceptual and the painterly gesture. Her paintings are clearly underpinned by conceptual thinking, but there is a celebration of colour and form, and a confidence with scale which I find really strong and distinctive.”

Jill Randall

Locatie: bovenzaal

Entree: vrije toegang

Wanneer?

Datum:
20 augustus 2016 t/m 11 september 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken