Laden Evenementen

Kenniscafé: De plantenleer van Darwin

  • Dit event is voorbij.
Op zaterdagavond 20 augustus geeft botanisch filosoof Norbert Peeters in het maandelijkse Kenniscafé een lezing over de plantenleer van Charles Darwin.

Charles Darwin (1809-1882) is zonder twijfel één van de beroemdste biologen ter wereld. Hij is vooral bekend geworden door zijn verblijf op de Galapagoseilanden, de Darwinvinken en de publicatie van On the Origin of Species (1859), waarin hij zijn evolutieleer uiteenzet.

Maar weinig mensen kennen Darwin als plantkundige. Dat is vreemd, want ruim de helft van zijn loopbaan verdiept hij zich in de wondere wereld van de botanie. Hij wijdt maar liefst acht boeken en meer dan zeventig artikelen aan planten. Darwins botanische werk brengt een ware revolutie teweeg in onze kijk op planten.

Filosoof Norbert Peeters (auteur van Botanische revolutie en Plantaardig: vegetatieve filosofie) geeft een bijzondere bloemlezing van de botanische inzichten en ontdekkingen uit het oeuvre van de beroemde bioloog Charles Darwin. Ook laat hij zien hoe Darwins bevindingen tot op de dag van vandaag hun sporen nalaten in onze plantenbiologie.

Wanneer?

Datum:
20 augustus 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken