Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Overal online – vloek of zegen?

  • Dit event is voorbij.

Op donderdagavond 16 juni staat het wereldwijde web ter discussie in de maandelijkse Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk in Bredevoort. De Tegenlicht-aflevering ‘Offline als luxe’ staat deze avond centraal.

Het internet breidt zich in rap tempo uit over de hele wereld. Plekken zonder internet worden schaars. Een goed teken, zou je zeggen, want niets is zo onhandig als plekken waar je niet op internet kunt. Maar is continu en overal online zijn inderdaad een zegen of heeft dit ook een keerzijde? In de aflevering ‘Offline als luxe’ belicht Tegenlicht deze keerzijde van het internet.

Internet verbindt. Toch? Iedereen kent de situatie waarin je een gesprek probeert te voeren terwijl de ander continu op zijn mobieltje zit te staren. Brengt het internet ons echt dichter bij elkaar of belemmert het internet juist ons daadwerkelijke contact?

Onder het motto van ‘100% connectivity’ wordt hard gewerkt om de hele wereld van draadloos internet te voorzien via satellieten, drones en luchtballonnen. Maar wat is de logica achter deze connectiviteit? Willen wij continu met elkaar in verbinding staan, continu bereikbaar zijn, continu zichtbaar zijn voor elkaar – en voor bedrijven? Want wat zijn de belangen van overheden en bedrijven bij een wereldwijde ‘online community’? Bedrijven als Google en Facebook investeren fors in wereldwijd draadloos internet en verdienen tegelijkertijd goed geld met het verzamelen en analyseren van onze persoonlijke data.

Kortom, overal online: vloek of zegen? Praat en denk mee op donderdag 16 juni om 20 uur in de Koppelkerk in Bredevoort.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum en tijd: donderdag 16 juni om 20 uur
Toegang: vrij

Huiswerk: Tegenlicht-aflevering Offline als luxe

Wanneer?

Datum:
16 juni 2016
Tijd:
20:00 - 22:30
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken