Laden Evenementen

Expositie: Binnen is buiten, buiten is binnen

  • Dit event is voorbij.

Vanaf 10 juni tot en met 28 augustus exposeren Jürgen Marose (Essen) en Hugo Pasman (Zutphen) in de Koppelkerk te Bredevoort.

Jürgen Marose bouwt zijn landschappen met veel gevoel op door diverse aardkleuren laag voor laag te schilderen, waarbij hij op poëtische wijze veel ruimte en sferische lichtinval weet te creëren; waarin soms vage gestalten van mensen verdwijnen of opdoemen. Via deze schemersfeer weet hij een innerlijke wereld op te roepen van eenzaamheid en verlangen. De toeschouwer daalt af via de zielenroerselen van de kunstenaar naar zijn eigen domein van herinneringen en emoties. Het oeuvre doet sterk denken aan de Romantiek, zoals verbeeld door Caspar Friedrich (1774-1840).

Het werk van Hugo Pasman vindt zijn vertrekpunt meer in de realistische beleving van licht en ruimte zoals interieurs van Romaanse kerkjes, cafés of werkruimtes en ook wel in landschappen. Door langdurige meditatieve observaties weet hij de eigen identiteit van zijn onderwerpen te onthullen en geeft daarmee via specifieke beelden zijn onderwerpen een eigen gezicht en atmosfeer. Hugo werkt niet met foto’s of schetsmatige voorstudies. Hij schildert direct vanuit zijn geheugen en werkt de beelden uit in zijn eigen atelier. Hij kiest zijn eigen kleuren, wat gepaard gaat met een diepe innerlijke beleving.

Waar Hugo vooral van de buitenwereld naar binnen gaat roept Jürgen vanuit het innerlijk een bezielende realiteit op. Zo ontmoeten een Duitse en een Nederlandse kunstenaar elkaar vanuit een eigen perspectief. In de toekomst willen we in de Koppelkerk vaker mogelijkheden bieden aan het gezamenlijk exposeren van Nederlandse en Duitse kunstenaars. Jürgen Marose en Hugo Pasman exposeerden al vaker samen. Individueel exposeerden zij in eigen land, maar ook ver daarbuiten. In galeries en particuliere verzamelingen vinden hun werken grote belangstelling.

Entree: € 5,- incl. kop koffie/thee

Wanneer?

Datum:
10 juni 2016 t/m 28 augustus 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken