Laden Evenementen

Expositie: Misha Melkonian en Kabundi Ntumba

  • Dit event is voorbij.

In de bovenzaal van de Koppelkerk is tot eind juni een bijzondere duo-expositie te zien van Misha Melkonian en Kabundi Ntumba. Beide kunstenaars zijn voormalig vluchtelingen. Waar er bij aankomst in Nederland relatief veel aandacht is voor vluchtelingen, verdwijnen zij vaak na verloop van tijd uit beeld. Door een platform te bieden aan deze twee – intussen volledig geïntegreerde – kunstenaars wil de Koppelkerk graag laten zien dat zij ook na langere tijd aandacht verdienen.

Misha Melkonian (1971) vluchtte in 1995 vanuit zijn geboorteland Armenië en woont nu vlak over de grens in het Duitse Süderwick. In Armenië begon Melkonian met tekenen en schilderen. De jonge kunstenaar schildert vanuit zijn herinneringen aan Armenië. Zijn geboorteland, de oude dorpjes, de oude cultuur, de bergen en de heuvels van Armenië vormen de basis voor Melkonians kleurrijke en abstracte schilderijen.

Kabundi Ntumba werd in 1945 geboren in toenmalig Belgisch Kongo. In 1987 kwam hij als politiek vluchteling aan in Amsterdam, waarna hij in 2000 met zijn huidige vrouw trouwde en naar Bredevoort verhuisde. In Kongo werd Kabundi’s artistieke talent al opgemerkt door een oom, maar Kabundi had er nog geen oren naar en geen tijd voor. Pas in Nederland ontpopte Kabundi zich als kunstenaar. Naast het werk als technisch assistent in een bejaardentehuis en als dominee van de Internationale Protestantse Dienst volgde Kabundi gedurende 4 jaar een opleiding kunstschilderen. Hij bekwaamde zich in uiteenlopende technieken, waaronder het beeldhouwen. De grote sculpturen van dieren van Kabundi Ntumba geven de expositie een exotische tint. Zodra je de zaal binnenloopt, waan je je in hun wereld.

Toegang: vrij

Wanneer?

Datum:
1 juni 2016 t/m 5 juli 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken