Laden Evenementen

Expositie: Japanse textielkunst

  • Dit event is voorbij.

Het VeelZijdeg Collectief, een groep textielkunstenaars onder leiding van Iny Hummelink, exposeert op zaterdag 21 en zondag 22 mei in de Koppelkerk. Voor deze expositie heeft het kunstenaarscollectief zich laten inspireren door het authentieke Japanse Boro-textiel.

Blauwe jeansstof – liefst afgedankt en afgedragen – is het uitgangspunt. Voor zover de jeans nog niet door en door versleten zijn, worden allerlei technieken toegepast om de stof een sleetse en doorleefde aanblik te geven. Roest, bleekwater, stempeltechnieken, scharen – men schuwt niets. Behalve jeans mogen tevens anders gekleurde stoffen worden gebruikt, maar in beperkte mate. De stof wordt verrijkt met diverse borduurtechnieken.

De expositie toont nieuwe, draagbare kledingstukken met een authentieke en historische uitstraling. Er is een heel scala aan kimono’s, jasjes, tassen en schorten te bewonderen. Een aantal werken zullen ook te koop zijn.

Tijdens de expositie zal een aantal textielkunstenaars van het VeelZijdeg Collectief in de Koppelkerk aan het werk zijn om de textielkunst te demonstreren. Zo kunnen bezoekers kennis maken met de werkwijze, technieken en materialen van het Boro-textiel en Japanse borduurtechnieken.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: zaterdag 21 en zondag 22 mei
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Entree: vrij

Wanneer?

Datum:
21 mei 2016 t/m 22 mei 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken