Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: De toekomst van Europa ter discussie

  • Dit event is voorbij.

Het gaat niet goed met Europa. Het vertrouwen van de burger brokkelt aan alle kanten af. Overal winnen anti-Europese partijen snel aan populariteit. Groot-Brittanië stemt binnenkort over een Brexit. Hoe nu verder? Yanis Varoufakis, de Griekse oud-minister van Financiën, presenteert een reddingsplan in de Tegenlichtaflevering ‘Volk, macht en Varoufakis’. Op donderdagavond 19 mei gaan we met elkaar in discussie over een democratisch Europa in de maandelijkse Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk.

Hoe zou een nieuw, werkelijk democratisch bestuurd Europa eruit gaan zien? Als minister merkte Varoufakis dat een politicus helemaal geen macht heeft. Die ligt bij degenen die de economie beheersen. Bij de presentatie van zijn nieuwe beweging DiEM25 bindt hij de strijd aan met de financiële sector en grote bedrijven die volgens hem de politiek kannibaliseren.

Bij iedere Tegenlicht Meet Up zijn twee gastsprekers uitgenodigd om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het debat. Deze keer zijn dat Joop Wikkerink en Mirjam van den Bosch. Joop Wikkerink (voorzitter van de Progressieve Partij) heeft duidelijke ideeën over Europa. Op deze avond brengt hij zijn ideeën over Europa dichterbij huis door ze te koppelen aan de lokale politiek. Mirjam van den Bosch werpt vanuit haar dagelijkse werk als international business coach licht op de realiteit van een nieuwe democratie in Europa in 2025 of de illusie daarvan.

Wat denkt u? Hoe kansrijk is de pan-Europese beweging van Varoufakis? Kan deze echte verandering bewerkstelligen? Praat en denk mee tijdens deze Tegenlicht Meet Up op donderdagavond 19 mei in de Koppelkerk in Bredevoort.

Toegang: vrij

Huiswerk: Tegenlichtaflevering Volk, macht en Varoufakis

Wanneer?

Datum:
19 mei 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken