Laden Evenementen

Literair Café: Mozart und der kleine Prinz

  • Dit event is voorbij.
Op zondag 15 mei houdt Carlo Steimel samen met pianist Peter Nowitzki een muzikale lezing onder de titel ‘Mozart und der kleine Prinz’ in het maandelijkse Literaire Café van de Koppelkerk. Het belooft een bijzondere zondagnamiddag te worden met de woorden van Saint-Exupéry’s Le petit prince, pianomuziek van de jonge Mozart en de indrukwekkende schilderijen van Otto Pankok in de Koppelkerk.

De drie verschillende werelden van auteur Saint-Exupéry, componist Mozart en kunstenaar Pankok worden duidelijk verenigd door hun gemeenschappelijke liefde voor de mensen. Alle drie de kunstenaars hebben op eigen wijze een hartstochtelijk pleidooi gehouden voor de menslievendheid.

Carlo Steimel is een graag geziene spreker in zowel Nederland als Duitsland. Zijn liefde voor het gesproken woord vertolkte hij in het verleden als professioneel operazanger. Inmiddels heeft Steimel zijn zangcarrière verruild voor het spreekgestoelte. Peter Nowitzki verrijkt regelmatig op orgel of piano de voordrachten van Steimel. Nowitzki is voormalig orgel- en pianodocent aan de Universiteit van Duisburg en is momenteel cantor van de Evangelische Kerkgemeente Velbert-Langenberg.

Wanneer?

Datum:
15 mei 2016
Tijd:
17:00 - 18:30
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken