Laden Evenementen

Literair Café: In gesprek met Marjon Klomps

  • Dit event is voorbij.
Zondag 24 april om 17.00 uur weer het maandelijkse Literair Café plaats. De Nijmeegse schrijfster Marjon Klomps is dan te gast in de Koppelkerk. Eind 2015 won zij de Nijmeegse literatuurprijs, eerder kreeg ze al een prijs voor ‘het beste afgewezen manuscript’.

Marjon Klomps leest voor uit haar debuutroman ‘De Lector’ en vertelt over de periode die eraan voorafging. Haar gesprekspartner hierbij is Lydia ter Welle. “De Lector heeft een sterke spanningslijn en bevat levensechte dialogen. De geschetste scènes zijn ronduit filmisch.” (Dirk Degraeve, jurylid bij de Boekenmakersbendeprijzen).

Vanaf deze maand zal het programma van het Literair Café worden verbreed met livemuziek. Op deze 24 april zullen accordeonspelers Ingrid Luiten en Wil Plas de avond opluisteren.

Maar niet alleen muziek zal het programma verrijken. Geïnspireerd op het verborgen ‘kerkhof der vergeten boeken’ uit Zafóns bestseller ‘De schaduw van de wind’ introduceert het Literair Café ‘Het vergeten boek’: een eerbetoon aan verloren verhalen van vergeten schrijvers. Iedereen die een boek terug uit de vergetelheid wil halen kan in het Literair Café vijf minuten claimen om dit vergeten boek middels een pleidooi weer onder de aandacht te brengen. Dit ‘vergeten boek’ zal vervolgens een maand lang een ereplaats krijgen in het Boekencafé van de Koppelkerk – wachtend op een nieuwe lezer. Henk Rijks, wethouder van cultuur in Aalten, bijt het spits af.

Wanneer?

Datum:
24 april 2016
Tijd:
17:00 - 19:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken