Laden Evenementen

Kenniscafé: Migranten en de samenleving

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Op zaterdagavond 16 april staat het Kenniscafé van de Koppelkerk in het teken van migranten: hoe vinden nieuwe migranten hun weg in de Nederlandse samenleving? Te midden van de schilderijen van Otto Pankok, waarop vaak migranten figureren, geeft hoogleraar Marcel Lubbers van de Radboud Universiteit Nijmegen een lezing.

Sociologen bestuderen de invloed van de omgeving op het leven van mensen. Hoe richten mensen hun leven in, met de mogelijkheden en beperkingen die de omgeving hun biedt? Migratie hangt vaak samen met de beperkingen die mensen ervaren in het land van herkomst en de mogelijkheden in het land van bestemming.

In de lezing wordt ingegaan op de huidige migratiestromen. Hierbij wordt niet alleen op vluchtelingen gefocust, maar ook op de veel grotere groep van de arbeids- of gezinsmigranten. Marcel Lubbers presenteert onderzoek naar migranten die pas in Nederland zijn. Welke ontwikkelingen maken zij door in het leren van de Nederlandse taal en het vinden van werk? In hoeverre krijgen zij contacten? En voldoet het leven in Nederland aan de verwachtingen die zij hadden? Het onderzoek is gebaseerd op een studie waarin recente migranten uit verschillende landen een aantal jaar zijn gevolgd.

Wanneer?

Datum:
16 april 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken