Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: bruto nationaal geluk?

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Onze samenleving is doordrenkt met rendementsdenken. Maar wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel? Hoe kan economie tot welzijn en geluk leiden, en daar tegelijkertijd de economische vruchten van plukken?

Er groeit een nieuwe tak aan de boom van onze economie. Deze noemt men ‘happiness economics’ of in goed Nederlands de betekenis-economie. Hierbij worden bedrijven en sociale initiatieven gestart vanuit een duidelijke maatschappelijke doelstelling en noodzaak. Zaken die de vrije markt links laat liggen, maar die de betrokkenen des te meer voldoening schenken. De oude economie liep vast op rendementsdenken, de nieuwe betekenis-economie draait op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk.

Tijdens deze Tegenlicht Meet Up gaan we elkaar in gesprek naar aanleiding van de Tegenlichtaflevering ‘Rendement van geluk’ die op zondag 3 april te zien is op NPO2 om 21:05 uur. Op deze avond zijn twee vertolkers van deze nieuwe economie in de Koppelkerk te gast om met ons in gesprek te gaan over nieuwe manieren van betekenisvol werken en leven. Linda Commandeur (BS22, stadsmanager van Groenlo) vertelt over haar ‘modern naoberschap in uitvoering’. Als burgercoach en bemiddelaar helpt Commandeur anderen in de regio hun ideeën en dromen waar te maken. Ook is Daan de Leeuw (houtbewerker en vakmeester bij The Green Circle) te gast die vertelt over de kracht die hij put door terug te keren naar de oorsprong van zijn ambacht: werken met vers hout midden in de natuur. Maar ook staan we stil bij de vraag: hoe maakbaar is geluk eigenlijk?

Toegang: vrij

Huiswerk: Tegenlichtaflevering ‘Rendement van geluk’

Wanneer?

Datum:
7 april 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken