Lezing: Renske Waardenburg over het boek en het rendementsdenken

• Dit event is voorbij.

Cruytvat Cultuur verwelkomt op zaterdag 20 februari Renske Waardenburg in het Literair Café van de Koppelkerk. Tijdens de boekenbeurs die gelijktijdig in de aangrenzende kerkzaal van de Koppelkerk plaatsvindt, vertelt de oud-inwoonster van Bredevoort Boekenstad wat voor haar de waarde van het boek en van cultuur is.

Wat is de waarde van een boek? Heden ten dage plegen wij ‘waarde’ vooral te begrijpen in termen van geld: wat levert het lezen van een boek op? De waarde van kunst en cultuur laat zich echter niet in termen van economisch rendement uitdrukken. Als het economisch perspectief tekortschiet om de waarde van het boek te bepalen, hoe definiëren we dan de waarde van boek en cultuur? Renske Waardenburg neemt stelling in dit debat en daagt ons uit om met elkaar van gedachten te wisselen over dit thema.

Renske Waardenburg is voormalig statenlid van de provincie Gelderland en was voorzitter van de commissie Financiën. Zij draagt het boek en de cultuur een warm hart toe en is bij uitstek de vrouw om haar visie uit te spreken tijdens de boekenbeurs van Bredevoorts Boek Belang.

Parkeren: Winterswijksestraat, Bredevoort

Entree lezing: vrije gift