Laden Evenementen

Literair Café: Achterhoeks schrijftalent

  • Dit event is voorbij.
Tijdens de Week van de Poëzie en het Jaar van het Boek introduceert de Koppelkerk in Bredevoort Boekenstad een nieuw literatuurprogramma: het Literair Café. Eén keer per maand staat in het Boekencafé van de Koppelkerk een Nederlandse of Duitse auteur, dichter of boekbespreking op het programma.

In deze eerste editie van het Literair Café op zondag 31 januari staat louter jong Achterhoeks schrijftalent centraal. Gerjon Gijsbers, Pim te Bokkel en Maarten Buser gaan onder leiding van boekenveteraan Wim van Til (Poëziecentrum Nederland) in gesprek over hun werk.

De eigenzinnige Gerjon Gijsbers, geboren en getogen in Bredevoort, leeft een leven bestaande uit anekdotes. Bijna wekelijks draagt hij zijn ‘radiogollems’ voor op AladnaFM, die onlangs in boekvorm verschenen onder de titel Ik keek naar boven en had geen idee bij uitgeverij Fagus. Met zijn absurdistische humor wordt Gijsbers wel een kruising tussen Brusselmans en Reve genoemd.

Het talent van dichter Pim te Bokkel, geboren in Aalten, werd ontdekt tijdens de NK Poetry Slam in 2004. Zijn laatste, geprezen bundel Dit is hoe een storm ontstaat staat bol van verlangen. Te Bokkel wordt geprezen om zijn talent ‘in gewone, alledaagse woorden goede poëzie schrijven’ (Noordhollands Dagblad).

Januari is de debuutmaand voor dichter Maarten Buser uit Wehl. Zijn debuutbundel Club Brancuzzi verscheen deze maand bij uitgeverij Koppernik. Buser weet in zijn associatieve poëzie vreemde werelden op te oproepen, die tegelijkertijd ‘volkomen logisch’ lijken (Hanz Mirck).

Wanneer?

Datum:
31 januari 2016
Tijd:
16:00 - 18:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken