Laden Evenementen

Expositie: Martijn Swaab

  • Dit event is voorbij.

Conceptuele kunst in de Koppelkerk

Van 16 januari tot 21 februari is in de bovenzaal van de Koppelkerk een expositie van Martijn Swaab (1959-2013) te bewonderen. Deze expositie vol conceptuele kunst is een interessante wisselwerking met de tentoonstelling van de realistische schilder Piet te Lintum die tegelijkertijd plaatsvindt in de grote zaal beneden.

Martijn Swaab werd in 1959 in Den Haag geboren en is oorspronkelijk opgeleid als bouwkundig ingenieur. Later studeerde hij ook af aan de Kunstacademie in Den Haag. Hij ontwikkelde zich volledig in de conceptuele kunst op zowel het platte vlak als in 3D. Zo werkte hij volgens het principe van ‘readymade’ waarbij verschillende dagelijkse objecten op een bijzondere manier gecombineerd worden tot een kunstwerk met een verhaal. ‘Vorm is inhoud’ was daarbij zijn motto. Deze readymade-objecten zorgen voor een speels effect in de expositieruimte.

In deze tentoonstelling zal ook zijn grafische werk op het platte vlak aan bod komen. Ook hier geldt dat het verhaal achter het kunstwerk, het kunstwerk laat leven. De kunstwerken van Swaab zijn geen realistische weergaven van de werkelijkheid, maar zijn verbeeldingen van abstracte ‘ideeën’ of  ‘gedachten’. Als kijker word je hierdoor geprikkeld om meer te doen dan alleen observeren.

De expositie van Martijn Swaab loopt van 16 januari tot 21 februari en is vrij toegankelijk.

Wanneer?

Datum:
16 januari 2016 t/m 21 februari 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken