Laden Evenementen

Tegenlicht Meet Up: Het einde van bezit

  • Dit event is voorbij.

Wij leven in een wegwerpmaatschappij. Ons huidige economische systeem bevordert de productie van spullen met een korte levensduur, die worden weggegooid om te worden vervangen door nieuwe producten. Zonde, want in dit stelsel wordt de productie van kwaliteitsproducten met een lange levensduur afgestraft. Daar valt immers niks mee te verdienen.

De visionaire architect Thomas Rau zet in de inspirerende Tegenlicht-aflevering ‘Het einde van bezit onze huidige economie op z’n kop. We moeten niet langer spullen bezitten, maar gebruiken. In zijn ontwerp van een nieuw economisch systeem koopt de consument niet langer producten, maar neemt ze af als dienst. Met als gevolg dat de producent wordt aangemoedigd producten te vervaardigen die zo lang mogelijk mee gaan.

Op donderdagavond 14 januari gaan wij vanaf 20 uur met elkaar in gesprek over dit thema tijdens onze maandelijkse Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk. Met deskundigen uit de regio bespreken wij hoe wij dichtbij huis kunnen bouwen aan een nieuw economische systeem, in de geest van Thomas Rau. Praat mee op deze donderdagavond en draag bij aan een duurzame toekomst!

Huiswerk: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/einde-van-bezit

Meldt je even aan via onderstaand reserveringsformulier, dan weten we hoeveel stoelen we kunnen klaar zetten!

 

 

Wanneer?

Datum:
14 januari 2016
Tijd:
20:00 - 23:00
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken