Laden Evenementen

Expositie: Frank Vinkenvleugel en Dinie Wikkerink

  • Dit event is voorbij.

Duo-expositie fotografie in de Koppelkerk

De Koppelkerk heeft de prijswinnaars van Septemberkunst 2015 in de categorie fotografie beloond met een duo-expositie. Tot en met 6 december is het werk van Frank Vinkenvleugel uit Dinxperlo en Dinie Wikkerink uit Bredevoort te bewonderen in de bovenzaal van de kerk. Daarnaast is tot 10 januari in de kerkzaal het kleurrijke werk van de Amersfoortse kunstenaar Engelbert L’hoëst te zien.

Al tijdens de kunstacademie wist Dinie Wikkerink dat haar kunst niet over spectaculaire vernieuwende onderwerpen zou gaan. Ze heeft meer aandacht voor de dagelijkse dingen om haar heen. Met het licht van nu creëert ze tijdloosheid. Haar camera is de stille getuige van al het moois dat voorbij komt. Lichtplekken die herinneringen oproepen en verwijzen naar oude waarheden. Gewone dingen die door het licht een beeldende inhoud krijgen. In de Koppelkerk is werk te zien uit haar series ‘Light and Solitude 2015’ en ‘THUIS’.

De foto’s van Frank Vinkenvleugel vertellen een hoogstpersoonlijk verhaal. De foto’s zijn ontstaan na zijn herseninfarct in 2013. Iedere foto vertelt een stukje van het verhaal. De reeks symboliseert hoe hij deze ingrijpende gebeurtenis heeft beleefd. Er is een duidelijke beginfoto, maar ook een duidelijke eindfoto. Het was een lange en zware weg, maar gelukkig boden de nodige lichtpunten in zijn leven de inspiratie voor zijn fotografisch werk.

 

Wanneer?

Datum:
13 november 2015 t/m 6 december 2015
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken