Laden Evenementen

Expositie: Waterland – Engelbert L’hoëst

  • Dit event is voorbij.
>

Evenement Navigatie

Opening expositie L'HoëstDichtbij de Koppelpoort in Amersfoort verloor Engelbert L’hoëst (1919-2008) al op vroege leeftijd zijn hart aan tekenen en schilderen. (Water)landschappen vormden een levenslange inspiratiebron voor de schilder. Waar op het ene schilderij water en lucht vloeiend in elkaar overlopen; steken op het andere dramatische luchten schril af tegen de sereniteit van het landschap.

Met deze grote expositie van Engelbert L’hoëst probeert de Koppelkerk een brug te slaan tussen het Nederlandse en Duitslandse publiek. Hoewel L’hoëst namelijk een Nederlands schilder is, werd hij al snel opgepikt bij het Duitse publiek. Het grote publiek in Nederland maakte kennis met L’hoëst middels de overzichtsexpositie die het Singermuseum in Laren aan hem wijdde.

Met trots presenteert de Koppelkerk dit najaar het kleurrijke werk van Engelbert L’hoëst in samenwerking met Museum Flehite.

Wanneer?

Datum:
10 oktober 2015 t/m 10 januari 2016
Openingstijden:
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59
 

Waar?

Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken