Laden Evenementen

Agenda

Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Filosofiecursus (online): Geschiedenis van de filosofie

11 mrt @ 20:00 - 25 nov @ 22:00

Altijd al meer willen weten van de filosofie, maar geen idee waar te beginnen? De Koppelkerk biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de hoogtepunten van de Westerse filosofie. In vier modules van vijf online colleges behandelt Dr Rico Sneller de geschiedenis van de Westerse filosofie, van de Oudheid tot de 20e eeuw.

Kunstcollege (online): Kunstgeschiedenis – Zon en maan

19 apr 2021 - 19 mei 2022

Kunsthistorica Maria Driessen geeft een vijfdelige collegereeks genaamd ‘Zon en maan in de kunst’. De zon en de maan zijn voor iedereen bijna dagelijks goed waarneembaar. De zon hoort bij de dag en de maan bij de nacht. Rond beide hemellichamen hangt van oudsher een cultus waarbij zon en maan elkaars tegenhangers zijn in betekenis in het leven van mensen.

Expositie: Kunst | Ambacht

30 jul @ 11:00 - 3 okt @ 17:00

Acht kunstenaars, acht ambachten. Van houtbewerker tot goudsmid, van wet plate fotograaf tot fijnschilder, van etser tot keramist. Werk dat niet alleen gekenmerkt wordt door voortreffelijk vakmanschap, maar ook door persoonlijke expressie.

Collegereeks (online): Moderne Tijd

31 aug @ 20:00 - 28 sep @ 22:00

In de zogenaamde ‘Moderne tijd’ werd de basis gelegd voor ons hedendaagse ‘wetenschappelijke’ bewustzijn. Om meer van ons denken en de geschiedenis van ons denken te begrijpen organiseert de Koppelkerk in Bredevoort een online collegereeks over de geschiedenis van de filosofie onder leiding van Dr Rico Sneller. In de vijfdelige collegereeks die vanaf dinsdagavond 31 augustus start komen denkers als Descartes, Spinoza en Kant voorbij. Het is niet noodzakelijk om de eerdere modules over de Oudheid en de Middeleeuwen te hebben gevolgd.

Expositie: De Club van 27

3 sep @ 11:00 - 30 okt @ 17:00

Van 3 september tot en met 31 oktober toont de Koppelkerk in de bovenzaal een bijzondere tentoonstelling van De Club van 27: een groep rocksterren die allen op 27-jarige het leven lieten. Aanleiding voor deze expositie is dat Jim Morrison (The Doors) dit jaar 50 geleden de aarde verliet en het laatste lid van deze bizarre club, Amy Winehouse, dit jaar 10 jaar geleden overleed.

Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

18 sep @ 20:30 - 22:30

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op zaterdag 18 september 2021 is de voorstelling te zien in de Koppelkerk.

Workshop: Lara Vos

19 sep @ 13:30 - 15:30

In de tentoonstelling Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort exposeren momenteel acht kunstenaars die uitblinken in vakmanschap. Lara Vos (Hengelo, OV) is één van hen en toont unieke sculpturen van koper en zink. Op zondagmiddag 19 september geeft ze na een korte rondleiding een workshop waren op ambachtelijke wijze leert werken met koperdraad en koperplaat.

Literair café: Özcan Akyol

24 sep @ 20:00 - 22:00

Op 9 september is de nieuwe Bibliotheek Aalten officieel geopend en dat is reden voor een feest! De Bibliotheek viert dit uitgebreid in de weken na de opening, met een gevarieerd aanbod gratis activiteiten. Eén van de gangmakers van dit feest, en tevens afsluiter, is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij treedt op vrijdagavond 24 september op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Concert: Tangarine

25 sep @ 20:30 - 22:30

Op zaterdagavond 25 september treedt singer songwriter-duo Tangarine op in de Koppelkerk in Bredevoort. De bekende eeneiige tweelingbroers Sander en Arnout Brinks treden op met muziek van hun laatste plaat Because of You.

Leesclub: ‘Tegen verkiezingen’ van David van Reybrouck

1 okt @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de elfde leesclub op vrijdagavond 1 oktober staat het boek ‘Tegen verkiezingen’ van schrijver David van Reybrouck (bekend van ‘Congo’ en ‘Revolusi’) op het programma.

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

8 okt @ 20:30 - 22:30

Deze herfst zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op vrijdag 8 oktober is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

9 okt @ 20:00 - 22:00

Deze herfst zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op zaterdag 9 oktober is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Boekenmarkt: Internationale Opruimingsboekenmarkt

17 okt @ 10:00 - 16:00

Zondag 17 oktober vindt de Internationale Opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Eén keer per jaar bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken tegen sterk gereduceerde tarieven aan.

Kenniscafé: Hersendood en bewustzijn

19 nov @ 20:00 - 22:00

Is hersendood wel dood? Wat is een bijna-dood-ervaring? Is orgaantransplantatie in dat licht bezien wel verantwoord? Oud-cardioloog Pim van Lommel deed uitgebreid onderzoek naar het fenomeen bijna-dood-ervaring en geeft er een lezing over in het Kenniscafé.

Concert: Qompost (Matthijs Stronks)

27 nov @ 20:30 - 22:30

Pianist Matthijs Stronks houdt van ‘het middengeluid’. Het perfecte middengeluid bereikt hij met piano, toetsen en twee gitaren. Dat verklaart de samenstelling van formatie Qompost, dat Mathhijs Stronks (Donnerwetter) in het leven riep samen met gitaristen Vedran Mircetic (De Staat) en gitarist Wout Kempkens (Donnerwetter).

Kenniscafé: Ad van Liempt over 1945

10 dec @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 10 december geeft Ad van Liempt een lezing over zijn laatste boek ‘1945’ in het Kenniscafé van de Koppelkerk. 1945 was een jaar vol contrasten. Ad van Liempt herinnert ons eraan dat oorlog en bevrijding niet in zwart-wit termen moeten worden herinnerd, maar dat de geschiedenis meer nuance verlangt.

Kenniscafé: Dirk De Wachter

17 dec @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 17 december is de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter te gast in het Kenniscafé van de Koppelkerk in Bredevoort. De oplopende wachtlijsten van de GGZ wijt De Wachter o.a. aan onze ongezonde maatschappelijke tijdgeest: we zijn te zeer gericht op het najagen van individueel geluk, en het is een groot taboe om met naasten over je ongelukkige gevoelens te praten. ‘Laten we meer elkaars psychiater zijn,’ stelt De Wachter.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken