Laden Evenementen

Agenda

Schildercursus: Schilderen met Robert Jansen – najaar 2022

19 sep @ 13:30 - 6 dec @ 15:30

Schildergezelschap GUM (schilderen is leren kijken, en jezelf corrigeren) in Bredevoort is er voor iedereen die zin heeft om te (leren) tekenen en schilderen. Wie er thuis niet toe komt of de ruimte er niet voor heeft kan bij het sfeervolle en inspirerende gezelschap terecht.

Expositie: Jaap de Jonge

30 sep @ 11:00 - 27 nov @ 17:00

Jaap de Jonge maakt werk geïnspireerd op de natuur, politiek maatschappelijke onderwerpen maar ook door het intuïtief reageren op vlekken en andere toevalligheden die zich vanuit het werken met inkt en het drukken aandienen. Hij maakt gebruik van technieken als het maken van houtsnedes met meerdere drukgangen en drukvormen gesneden uit rubberfolie.

Schildercursus: Schilderen voor volwassenen – Esther Visser

3 okt @ 19:30 - 5 dec @ 22:00

Vanwege de populariteit van schildercursussen voor volwassenen, start de Koppelkerk met drie extra schildercursussen: op de maandagavond, de dinsdagochtend en de woensdagmiddag. De lessen worden gegeven door kunstenaar en kunstdocent Esther Visser. Vanaf maandagavond 3 oktober start de 10-delige wekelijkse schildercursus. 

Cursus: Argentijnse tango (3 lessen)

4 okt @ 19:30 - 18 okt @ 21:30

Wegens het succes van de vorige editie wordt er dit najaar weer een cursus Argentijnse Tango georganiseerd in de Koppelkerk.De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Net als bij de liefde, draait de tango niet om vaste regels, maar vooral om het gevoelsmatig en lichamelijk aanvoelen van de ander. Op drie achtereenvolgende dinsdagavonden vanaf 4 oktober geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stigter samen met haar danspartner Jillis de Winter een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Breekijzer Soos: Marco Büning

5 okt @ 19:30 - 21:30

Op woensdag 5 oktober is kunstenaar Marco Büning te gast in de Koppelkerk tijdens de openbare Soosavond van het kunstenaarscollectief Breekijzer. Büning zal deze avond meer vertellen over zijn werk als kunstenaar en het thema culturele toe-eigening.

Kenniscafé: Profetenstemmen door Thomas Quartier en Jonah Falke

6 okt @ 20:00 - 22:00

Hoe klinken de profeten van de huidige tijd? Wat zijn de stemmen voor morgen die de wijsheid van een ver verleden vandaag hoorbaar maken? Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier en schrijver en journalist Jonah Falke vertolken oude en nieuwe profeten in hun programma Profetenstemmen. Het woord ‘profeet’ kan in onze cultuur veel dingen betekenen. Iemand heeft een bepaalde uitstraling of een visie voor waar het in de samenleving naartoe moet. Maar profetenstemmen staan in de geschiedenis en in oude bronnen zoals de Bijbel nooit op zichzelf.

Expositie: Mystiek Licht

7 okt @ 11:00 - 27 nov @ 17:00

Vanaf het prille begin van de mensheid tot nu spreekt het fenomeen licht tot de verbeelding. Zegswijzen als 'het licht hebben gezien', 'een verlichte geest' en 'licht in de duisternis' wijzen in die richting. Ook in diverse religies speelt de tegenstelling tussen licht (het goede) en donker (het slechte) een hoofdrol. Mystieke ervaringen, zoals visioenen of bijna dood-ervaringen, worden tevens altijd omschreven als lichtervaringen.

Kunstlezing: Barbara Hepworth

7 okt @ 20:00 - 22:00

De succesvolle kunstenaar Barbara Hepworth was een echte vernieuwer en behoort tot de grootste beeldhouwers van de moderne tijd. Ze brak met tradities en vond met haar beeldhouwkunst nieuwe uitdrukkingsvormen. Het werk van Barbara Hepworth (1903-1975) wordt tot het constructivisme gerekend, al hield ze zich niet strikt aan de regels van deze kunststroming. Kunsthistorica Maria Driessen vertelt op vrijdag 7 oktober meer over het leven en werk van Hepworth ter ere van haar eerste solotentoonstelling in de Rijksmuseumtuinen in Amsterdam.

Jazz: Ella Zirina Trio

8 okt @ 20:30 - 22:30

Het muzikale en jonge talent Ella Zirina komt op zaterdag 8 oktober met haar band optreden in de Koppelkerk. De jazzgitarist en componiste uit Letland is een echte gitaarvirtuoos met een eigen stijl. Met haar composities, opgebouwd uit melodische improvisaties, weet ze een persoonlijke en emotionele klankomgeving te creëren. In de Koppelkerk zal Ella Zirina haar muzikale talent tonen in samenspel met William Barret op de contrabas en Tim Hennekes op de drums.

Leesclub: Jonathan Holslag – Van muur tot muur

9 okt @ 20:00 - 22:00

In zijn omvangrijke boek 'Van muur tot muur' beschrijft Jonathan Holslag de wereldpolitiek tussen de val van de Berlijnse muur en de bouw van de muur van Trump. Het jaar 1989 luidde een nieuwe periode van vrijheid en welvaart in. Dertig jaar later lijkt dit gouden tijdperk voorbij. Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Een kleine groep lezers gaat met elkaar in gesprek over het boek.

Kenniscafé: Boerenleed in de Achterhoek

14 okt @ 20:00 - 22:00

Boeren in Achterhoek en Liemers hebben door de eeuwen heen het nodige te verduren gehad. Vanaf de Tachtigjarige Oorlog zijn de boeren en boerinnen keer op keer slachtoffer geworden van politieke en economische veranderingen. Leo en Theo Salemink verkennen op vrijdag 14 oktober in het Kenniscafé van de Koppelkerk het spoor van het ‘boerenleed’ tot diep in de negentiende eeuw. Ze maken hierbij de verbinding met de problematiek waar de boeren vandaag de dag mee te maken hebben.

Literair café: Liesbeth Woertman

21 okt @ 20:00 - 22:00

Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je er uitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Op vrijdag 21 oktober komt zij naar het Literair Café van de Koppelkerk om meer te vertellen over ons uiterlijk en zelfbeeld.

Boekenmarkt: Internationale Opruimingsboekenmarkt 2022

23 okt @ 10:00 - 17:00

Zondag 23 oktober vindt de Internationale Opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Eén keer per jaar bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken tegen sterk gereduceerde tarieven aan.

Kenniscafé: Financiële zelfredzaamheid

29 okt @ 20:00 - 22:00

Een groot deel van de Nederlandse vrouwen is financieel niet zelfredzaam. Slecht nieuws: dat tast hun onafhankelijkheid aan. Goed nieuws: daar kan elke vrouw wat aan doen. Dat maakt Marianne Bruijn duidelijk in het Kenniscafé, dat zaterdag 29 oktober in de Koppelkerk is te volgen.

Koppelsessies: Timo van de Sande

30 okt @ 15:00 - 17:00

Zondagmiddag 30 oktober treedt Timo van de Sande op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk. Een middag vol variatie: van rustig tot uptempo, van pop tot rock en van verhalende nummers tot liefdesliedjes. Afgelopen maart bracht hij zijn EP ‘Break Free’ uit.

Expositie: Leporello als kunstobject

2 dec 2022 @ 11:00 - 22 jan 2023 @ 17:00

Het boek als kunstobject. Maar liefst 31 kunstenaars zijn de uitdaging aangegaan om een kunstobject te maken van een leporello. De diversiteit in aanpak heeft geleid tot een expositie waarin veel te zien en te beleven is. Anders dan in een gewoon boekwerk zijn de afbeeldingen goed naast elkaar te bekijken. Dit maakt een leporello zeer geschikt om een verhaal mee te vertellen.

Kunstlezing: Antony Gormley

2 dec @ 20:00 - 22:00

Antony Gormley is een van de meest beroemde en invloedrijke beeldhouwers van dit moment. Met zijn metershoge sculpturen en installaties weet hij keer op keer het menselijk lichaam opnieuw te verbeelden. De meeste van Gormleys mensfiguren zijn levensgroot, in de verhoudingen van zijn eigen lichaam. Naast de mensfiguren ontwikkelt Gormley verrassende installaties waarbij hij door ingrepen in de ruimte de kijker dwingt zich tot die gecreëerde ruimte te verhouden.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken