Expositie: Beelden met een antwoord

18 jan @ 11:00 - 1 mrt @ 17:00

Van 18 januari tot en met 1 maart exposeren beeldhouwer Wanda Verschuur en kunstschilder Peer Elstgeest in de bovenzaal van de Koppelkerk. Het werk van beide kunstenaars komt instinctief en mijmerend tot stand; geen van beide kunstenaars werkt met een vooropgezet plan.

Expositie: In de voetsporen van Rembrandt

24 jan @ 11:00 - 13 apr @ 17:00

Zestien figuratieve kunstenaars uit het noorden van Nederland strijken neer in de Koppelkerk: Henk Helmantel, Rein Pol en de meest veelbelovende afstudeerders van de Klassieke Academie tonen hun werk in de stijl van Rembrandt.

Lezing: Voeding vanuit de 5 elementen

30 jan @ 20:00 - 22:00

De Oosterse geneeskunde stelt dat een gezonde leefstijl begint bij gebalanceerde voeding. Ellen Richardson en Sietske Nogueras geven er een lezing over mét een kleine proeverij. Vrije toegang, maar reserveren is gewenst.

Literair café: Helma Snelooper

31 jan @ 20:00 - 22:00

Tijdens Poëzieweek treedt Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper op in de Koppelkerk met haar nieuwe dichtbundel ‘Opvouwbaar bos’. Haar poëzie wordt omlijst door trekharmonicaspeelster Gerda Reijnders.

Concert: Eli Goffa

8 feb @ 20:30 - 23:00

Virtuoos gitaarspel en een stem die alle kanten op kan en gaat: de Belgische singer-songwriter Eli Goffa wordt geschaard onder de grootste americana-talenten van zijn generatie.

Kenniscafé: Gerrit Wiechert Kleisen

15 feb @ 20:00 - 22:00

Gerrit Wiechert Kleisen was een verzetsstrijder, die in de Tweede Wereldoorlog op meerdere plaatsen in het land actief is geweest. Eerst in Wernhout; daarna in Aalten. Zijn zoon onderzocht de rol van zijn vader in het verzet en het verraad dat hem uiteindelijk het leven kostte, en geeft hier zaterdag 15 februari een lezing over in de Koppelkerk.

Literair café: Annet Schaap

28 feb @ 20:00 - 22:30

Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.

Concert: Peter Beets

7 mrt @ 20:30 - 22:30

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

Literair café: Geert Mak

13 mrt @ 20:00 - 22:30

Op vrijdag 13 maart is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. In de Boekenweek vertelt hij in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Theater: Erik Krikke – ‘Operatie Geslaagd’

11 apr @ 20:30 - 23:00

'Operatie Geslaagd' vertelt het verhaal van Erik Krikke, die in 2007 werd uitgezonden naar Kandahar (Afghanistan) en tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt 2020

13 apr @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Paasdag gaat het boekenmarktseizoen weer van start met de Internationale Paas Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt 2020

1 jun @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Pinksterdag is het weer tijd voor de Internationale Pinkster Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt 2020

19 jul @ 10:00 - 16:00

Zondag 19 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt 2020

23 aug @ 10:00 - 16:00

Zondag 23 augustus vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

15 nov @ 10:00 - 16:00

Op zondag 15 november verandert de Koppelkerk weer in een boekenbeurs. Op de boekenbeurs zijn Nederlandse, Duitse en Engelse boekhandelaren vertegenwoordigd. In het Boekencafé van de Koppelkerk vindt u boeken van diverse Bredevoortse antiquariaten.

+ Exporteer Evenementen