Expositie: Paul Bouwens – Weerfotografie

25 mei @ 11:00 - 30 jun @ 17:00

Zijn weerfoto’s haalden wel honderd keer het journaal: de Zeeuwse weerfotograaf Paul Bouwens is een vaste leverancier van weerfoto’s aan NOS-weerman Marco Verhoef. Van 25 mei tot en met 30 juni exposeert Bouwens met zijn weerfoto’s in onze bovenzaal.

Expositie: Herman Brood

31 mei @ 11:00 - 21 jul @ 17:00

Van 31 mei tot en met 21 juli wijdt de Koppelkerk een tentoonstelling aan kunstenaar en rock en roll-artiest Herman Brood (1946-2001). Uit zijn muziek, schilderijen en zeefdrukken spreekt een enorme gedrevenheid. Brood was de Nederlandse belichaming van het credo ‘sex, drugs & rock ’n roll’.

Kenniscafé: De toekomst van ons geldsysteem

29 jun @ 20:00 - 22:00

Staat het geldsysteem in dienst van de mens, of staat de mens in dienst van het geldsysteem? Bart Jan Krouwel (oud-bankier en mede oprichter Triodos Bank) en Edgar Wortmann (Ons Geld) geven een lezing over hun visie op het geldsysteem, waarin de mens weer centraal i.p.v. het systeem.

Expositie: Wanderlust

6 jul @ 11:00 - 11 aug @ 17:00

Heleen Simons neemt de bezoeker in Wanderlust mee naar die kleine momenten waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid. De momenten dat je er in de auto achter komt dat je onbewust al verder bent dan je dacht of het moment dat je even wegdroomt in de wachtrij bij de kassa.

Concert: Getz/Gilberto Project

6 jul @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 6 juli brengt het Getz/Gilberto Project een ode aan Stan Getz en João en Astrud Gilberto in de Koppelkerk. Een swingende avond vol Bossa Nova muziek en verhalen, uitgevoerd door vijf bevlogen muzikanten.

Theater: Ik hou van Herman

12 jul @ 20:30 - 22:30

Saxofonist Bertus Borgers treedt op met een theatervoorstelling over Herman Brood vol persoonlijke verhalen en muziek. Borgers was een goede vriend van Brood. De saxofonist speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in Herman Brood & His Wild Romance.

Koppelsessies: Groundhog

14 jul @ 15:00 - 17:00

Bluesband Groundhog treedt op in het Boekencafé. Een muzikale mix voor jong en oud die het gezellig vindt om livemuziek van heel dichtbij te horen en voelen.

Bazaar: De Bazaar – retro & handmademarkt

3 aug @ 11:00 - 4 aug @ 17:00

Na het grote succes van de edities in 2017 en 2018, is retro en handmade markt de Bazaar terug op 3 en 4 augustus bij de Koppelkerk in Bredevoort. Een gezellige markt vol retro meubeltjes, brocante, creatievelingen en natuurlijk retro muziek!

Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

28 sep @ 20:00 - 22:00

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle op 28 september in de Koppelkerk.

Kunstlezing: De tuinen van Monet

29 nov @ 20:00 - 22:00

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Monet? Kunsthistorica Maria Driessen vertelt alles over de tuinen van Monet die dit najaar in het Gemeentemuseum in Den Haag te zien zijn.

+ Exporteer Evenementen