Expositie: Beelden met een antwoord

18 jan @ 11:00 - 1 mrt @ 17:00

Van 18 januari tot en met 1 maart exposeren beeldhouwer Wanda Verschuur en kunstschilder Peer Elstgeest in de bovenzaal van de Koppelkerk. Het werk van beide kunstenaars komt instinctief en mijmerend tot stand; geen van beide kunstenaars werkt met een vooropgezet plan.

Expositie: In de voetsporen van Rembrandt

24 jan @ 11:00 - 13 apr @ 17:00

Zestien figuratieve kunstenaars uit het noorden van Nederland strijken neer in de Koppelkerk: Henk Helmantel, Rein Pol en de meest veelbelovende afstudeerders van de Klassieke Academie tonen hun werk in de stijl van Rembrandt.

Koppelsessies: Scopar

23 feb @ 15:00 - 17:00

Het is zondagmiddag 23 februari weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie, maar ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie.

Literair café: Annet Schaap

28 feb @ 20:00 - 22:30

Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.

Vriendendag: Cultuurproeverij

29 feb @ 20:00 - 23:00

Toegang is deze avond vrij voor vrienden en aspirant-vrienden. De Koppelkerk biedt een welkomstdrankje en pauzedrankje aan. Aspirant-vrienden kunnen zich deze avond inschrijven als vriend.

Kunstlezing: Henk Helmantel

6 mrt @ 20:00 - 22:00

Vrijdagavond 6 maart zal kunstschilder Henk Helmantel een lezing geven over Rembrandt in de Koppelkerk. Dit doet hij te midden van de expositie ‘In de voetsporen van Rembrandt’, waarin zestien noordelijke figuratieve kunstenaars, waaronder hijzelf, exposeren.

Concert: Peter Beets

7 mrt @ 20:30 - 22:30

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

Literair café: Geert Mak

13 mrt @ 20:00 - 22:30

Op vrijdag 13 maart is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. In de Boekenweek vertelt hij in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Kenniscafé: Proefcollege van Nel Schellekens

20 mrt @ 20:00 - 22:00

Maak in dit proefcollege kennis met het Van Kop tot Kont-koken van chef Nel Schellekens. In haar wijze van koken wordt niets weggegooid. Natuurlijk bestaat het proefcollege ook uit proeven: ‘van schil tot pit’ en ‘van kop tot kont’.

Theater: Erik Krikke – ‘Operatie Geslaagd’

11 apr @ 20:30 - 23:00

'Operatie Geslaagd' vertelt het verhaal van Erik Krikke, die in 2007 werd uitgezonden naar Kandahar (Afghanistan) en tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt 2020

13 apr @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Paasdag gaat het boekenmarktseizoen weer van start met de Internationale Paas Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt 2020

1 jun @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Pinksterdag is het weer tijd voor de Internationale Pinkster Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt 2020

19 jul @ 10:00 - 16:00

Zondag 19 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt 2020

23 aug @ 10:00 - 16:00

Zondag 23 augustus vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen