Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Expositie: Beauty and Geometry

1 aug @ 11:00 - 30 aug @ 17:00

Wat kan de wiskunde ons nog meer bieden dan alleen getallen, stellingen en vergelijkingen? Met zijn ontwerpen maakt beeldend kunstenaar Han Lammers een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink.

Expositie: Ontmoetingen / Begegnungen

7 aug @ 11:00 - 27 sep @ 17:00

Wat gebeurt er als acht Duitse en acht Nederlandse kunstenaars met elkaar een kunstzinnige dialoog aangaan? Van 7 augustus tot en met 27 september kruisen de wegen van kunstenaarscollectieven Kunstbalkon Kassel en de Kunstrijders uit de Achterhoek elkaar in de expositie Ontmoetingen / Begegnungen.

Leesclub: Houd afstand, raak me aan

21 aug @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de vijfde leesclub op vrijdag 21 augustus staat ‘Houd afstand, raak me aan’ van de Vlaamse hoogleraar en klinisch psycholoog Paul Verhaeghe op het programma. Hoe moeten we deze crisis aangrijpen om andere keuzes te gaan maken?

Expositie: 50 Years Hendrix In Heaven

5 sep @ 11:00 - 11 okt @ 17:00

Vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27-jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Van 5 september tot en met 11 oktober wijdt de Koppelkerk een expositie aan hem in de bovenzaal.

Concert: Trio Son Cubano

5 sep @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 5 september gaat het concertseizoen van de Koppelkerk weer van start. Trio Son Cubano trapt af met authentieke, swingende Cubaanse Son in een jazzy jasje met veel close harmony-zang. In lijn met de corona-maatregelen wordt de kerkzaal van de Koppelkerk omgetoverd tot een sfeervolle jazzclub vol tafeltjes met rode lampjes.

Filosofiecursus (online): Friedrich Nietzsche

10 sep @ 20:00 - 12 nov @ 22:00

Vanaf donderdagavond 10 september zal emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren opnieuw een viertal (online) filosofiecolleges geven bij de Koppelkerk. Ditmaal spitst de reeks zich toe op de invloedrijke Duitse denker Friedrich Nietzsche.

Kenniscafé: Kringlooplandbouw

18 sep @ 20:00 - 22:00

Hoe geven we concreet vorm aan de kringlooplandbouw? In het Kenniscafé van vrijdag 18 september nodigt de Koppelkerk John Arink van Ekoboerderij Arink (Lievelde) uit om erover te vertellen. Arink pleit voor een hernieuwde binding van de boer met zijn omgeving en zijn markt.

Literair café: Koetsveld & Odaci

19 sep @ 20:00 - 22:00

De één moslim, de ander christen. Enis Odaci en Herman Koetsveld. Voorbij het gepolariseerde wij-zij denken bouwen ze bruggen waarin ze uitgaan van een gemeenschappelijke grond onder beide geloven. Zaterdag 19 september spreken ze in het Literair Café van de Koppelkerk.

Kunstlezing: Hildo Krop

25 sep @ 20:00 - 22:00

We vieren dit jaar het Hildo Krop-jaar. Het is 50 jaar geleden dat de stadsbeeldhouwer van Amsterdam overleed. Vrijdag 25 september is kunsthistorica Maria Driessen te gast in de Koppelkerk om de artistieke duizendpoot en idealist in de interessante tijd te plaatsen waarin hij leefde.

Concert: Woolf

24 okt @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 24 oktober treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

Literair café: Geert Mak

21 nov @ 20:00 - 22:30

Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

+ Exporteer Evenementen