Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Leesclub (online): Philipp Blom – Het grote wereldtoneel

4 mrt @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op donderdagavond 4 maart staat het boek ‘Het grote wereldtoneel’ van filosoof Philipp Blom op het programma. Het essay draait om de kracht en het belang van de verbeelding in crisistijd.

Evenement (online): Politiek Café

5 mrt @ 20:00 - 22:00

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert culturele vrijplaats de Koppelkerk in Bredevoort op vrijdagavond 5 maart een Politiek Café. Moderator Jan Bart Wilschut gaat in gesprek met zes landelijke partijen over drie prangende thema’s: klimaat, de groeiende kloof tussen arm en rijk en het coronavirus. De avond is gratis te volgen via livestream.

Filosofiecursus (online): Geschiedenis van de filosofie

11 mrt @ 20:00 - 25 nov @ 22:00

Altijd al meer willen weten van de filosofie, maar geen idee waar te beginnen? Vanaf 11 maart bieden we de mogelijkheid om kennis te maken met de hoogtepunten van de Westerse filosofie. In vier modules van vijf online colleges behandelt Dr Rico Sneller de geschiedenis van de Westerse filosofie, van de Oudheid tot de 20e eeuw. De modules en de colleges zijn ook los te volgen.

Filosofiecursus (online): Oudheid

11 mrt @ 20:00 - 8 apr @ 22:00

Donderdagavond 11 maart start bij de Koppelkerk een vijfdelige collegereeks over de antieke filosofie. Dr Rico Sneller (Universiteit Leiden, Utrecht en Eindhoven) zal in vijf online colleges de belangrijkste denkers en denktradities uit de oudheid behandelen. Het onderzoeksgebied van denkers uit de oudheid betrof niet alleen de menselijke conditie, maar ook vakgebieden als de natuurkunde, psychologie en biologie.

Tegenlicht Meet Up (online): Protest

12 mrt @ 20:00 - 22:00

Boerenprotesten, klimaatstakers, Black Lives Matter en de Capitoolbestorming: protesten lijken vandaag de dag alomtegenwoordig. Hoe moeten we dit duiden? Wat is de rol van protest in onze maatschappij? En wat is ons beeld van een actievoerder? In de online Meet Up Bredevoort op vrijdag 12 maart vanuit de Koppelkerk spreken we met interessante gasten over het thema, zoals historicus James Kennedy.

Expositie: Kunst | Ambacht

23 apr @ 11:00 - 20 jun @ 17:00

Acht kunstenaars, acht ambachten. Van houtbewerker tot goudsmid, van wet plate fotograaf tot fijnschilder, van etser tot keramist. Werk dat niet alleen gekenmerkt wordt door voortreffelijk vakmanschap, maar ook door persoonlijke expressie.

Kenniscafé: Hersendood en bewustzijn

23 apr @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 23 april 2021 geeft Pim van Lommel een lezing in de Koppelkerk met de titel ‘Hersendood en bewustzijn’. Van Lommel is cardioloog van huis uit en deed uitgebreid onderzoek naar bijna-doodervaringen. Dit resulteerde onder andere in de bestseller ‘Eindeloos bewustzijn’. Hoe beziet hij de nieuwe donorwet in het kader van bijna-doodervaringen? Is hersendood wel dood?

Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

24 apr @ 20:30 - 22:30

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op zaterdag 24 april 2021 is de voorstelling te zien in de Koppelkerk.

Literair café: Désanne van Brederode

30 apr @ 20:00 - 22:00

In de Koppelkerk is op vrijdag 30 april filosoof, schrijver en - sinds kort - dichter Désanne van Brederode te gast. Ze is een veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof.

Concert: Woolf

10 jul @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 10 juli treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

Concert: Muti Marane

7 aug @ 20:30 - 22:30

Hedendaagse jazzmuziek, geïnspireerd door artiesten als Ibrahim Maalouf, Mathias Eick, Ben Wendel en Will Vinson. Maar ook de oude jazzmeesters worden niet geschuwd, zoals Dizzy Gillespie, Chet Baker en Freddie Hubbard.

+ Exporteer Evenementen