Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Kunstcollege (online): Kunstgeschiedenis – Zon en maan

19 apr @ 20:00 - 17 mei @ 22:00

Vanaf maandagavond 19 april start kunsthistorica Maria Driessen een vijfdelige collegereeks genaamd ‘Zon en maan in de kunst’. De zon en de maan zijn voor iedereen bijna dagelijks goed waarneembaar. De zon hoort bij de dag en de maan bij de nacht. Rond beide hemellichamen hangt van oudsher een cultus waarbij zon en maan elkaars tegenhangers zijn in betekenis in het leven van mensen.

Kenniscafe (online): Joke Hermsen over kunst, filosofie en tijd

14 mei @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 14 mei spreekt schrijver en filosoof Joke Hermsen in het Kenniscafé van de Koppelkerk over haar nieuwste werk ‘Ogenblik & eeuwigheid’. Waarom hebben we kunst, muziek en literatuur nodig als brood? En: hoe verhouden kunstenaars en schrijvers zich tot de tijd en de tijdgeest? Een vurig pleidooi voor meer tijd en waardering voor de kunsten.

Filosofiecursus (online): Middeleeuwen

18 mei @ 20:00 - 15 jun @ 22:00

Dinsdag 18 mei start een vijfdelige collegereeks over de filosofie van de middeleeuwen. In de middeleeuwen was filosofie nauw verbonden met het christelijk denken. Het vormt de tweede module van het overzichtscollege ‘Geschiedenis van de filosofie’ dat dit jaar gestart is in de Koppelkerk. De module kan ook separaat van de gehele cursus gevolgd worden.

Leesclub (online): De fundamenten – Ramsey Nasr

3 jun @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de tiende leesclub op donderdagavond 3 juni staat het boek ‘De fundamenten’ van dichter, essayist en acteur Ramsey Nasr op het programma. Nasr houdt ons een spiegel voor: onze manier van leven heeft logischerwijs tot deze pandemie geleid. De oplossing? We moeten ons leven veranderen.

Expositie: Zonder verbeelding is er niets

4 jun @ 11:00 - 11 jul @ 17:00

Meer dan tien jaar lang werkte hij aan een indrukwekkende serie collages: onder het motto ‘Zonder verbeelding is er niets’ schiep Henk Visser een bijzondere, vervreemdende serie werken. Droombeelden uit het nieuwe verleden die met (digitale) schaar en lijm aan elkaar werden geplakt. Van 4 juni tot en met 11 juli is dit bijzondere werk te zien in de grote zaal van de Koppelkerk.

Expositie: Joke Oltheten

4 jun @ 11:00 - 11 jul @ 17:00

Van 4 juni tot en met 11 juli exposeert textielkunstenares Joke Oltheten in de Koppelkerk. In de bovenzaal exposeert zij met driedimensionale textielcollages.

Concert: Woolf

10 jul @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 10 juli treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

Concert: Muti Marane

7 aug @ 20:30 - 22:30

Hedendaagse jazzmuziek, geïnspireerd door artiesten als Ibrahim Maalouf, Mathias Eick, Ben Wendel en Will Vinson. Maar ook de oude jazzmeesters worden niet geschuwd, zoals Dizzy Gillespie, Chet Baker en Freddie Hubbard.

+ Exporteer Evenementen