Expositie: Vliedende vensters

27 sep @ 11:00 - 10 nov @ 17:00

Ton Schoorlemmer exposeert t/m 10 november in de bovenzaal van de Koppelkerk met zijn expositie ‘Vliedende Vensters’. Een centraal thema van de expositie is de eindigheid van het leven.

Expositie: Kunstroof

18 okt @ 11:00 - 22 dec @ 17:00

Veel van de kunst die men bij tentoonstellingen in de Koppelkerk ziet is afkomstig uit een museumcollectie, of van de kunstenaar zelf. Maar vele prachtige kunstwerken hangen natuurlijk gewoon bij mensen thuis aan de muur. Van 18 oktober t/m 22 december biedt de Koppelkerk deze particuliere kunstschatten een podium.

Muziek: Gelre Jazz Ensemble

27 okt @ 15:00 - 17:00

De zondagmiddagse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort is terug van weggeweest. Zondagmiddag 27 oktober leidt bassist Jurgen van der Sluis met het Gelre Jazz Ensemble de sessie. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

Tegenlicht meet up: Grenzen aan toerisme?

1 nov @ 19:00 - 22:00

Toerisme brengt een hoop geld in het laatje en is belangrijk om de economie op peil te houden; al helemaal in krimpregio's als de Achterhoek. Maar wanneer slaat toerisme door, en hoe zouden we dat kunnen reguleren?

Concert: Under the Surface

2 nov @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 2 november treedt het bijzondere trio Under the Surface op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hun muziek kan je zomaar in een andere staat van ‘zijn’ brengen. Zangeres Sanne Rambags, drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders laten zich inspireren door etnische muziek en het sjamanisme.

Lezing: Wagner

9 nov @ 20:00 - 22:00

Een kunstwerk ga je meer waarderen als je het beter begrijpt: zo ook de Ring des Nibelungen van Wagner. Leer op zaterdagavond 9 november de muzikale thema’s van de opera beter kennen en het verhaal erachter beter begrijpen met pianist en Wagner-kenner Johan Meerdink.

Kenniscafé: Joke Hermsen

16 nov @ 20:00 - 22:00

Wat hebben de massale burgerprotesten van nu met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt te maken? Een heleboel, stelt filosofe Joke Hermsen. Op zaterdag 16 november is Hermsen opnieuw in de Koppelkerk om te vertellen wat we kunnen leren van deze twee politieke denkers voor het heden.

Koppelsessies: EYSIR

17 nov @ 15:00 - 17:00

Zondagmiddag 17 november treedt het duo EYSIR op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk.Een middag vol pure soul en bluesliedjes: van eigen werk tot Bill Withers en Jimi Hendrix. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

Literair café: Linda Polman

22 nov @ 20:00 - 22:00

In het boek ‘Niemand wil ze hebben’ onderzoekt onderzoeksjournalist Linda Polman het Europese vluchtelingenbeleid door de jaren heen. Wat is er terechtgekomen van de belofte van 'nooit meer' van het VN-vluchtelingenverdrag in 1951?

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

24 nov @ 10:00 - 17:00

Op zondag 24 november verandert de Koppelkerk weer in een boekenbeurs. Te midden van de expositie Kunstroof biedt een twintigtal boekhandelaren uit binnen- en buitenland hun kwalitatief beste boeken aan.

Kunstlezing: De tuinen van Monet

29 nov @ 20:00 - 22:00

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Monet? Kunsthistorica Maria Driessen vertelt alles over de tuinen van Monet die dit najaar in het Gemeentemuseum in Den Haag te zien zijn.

+ Exporteer Evenementen