Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Expositie: Poëzie in beeld

9 okt @ 11:00 - 20 dec @ 17:00

De Achterhoek kent een rijke literaire traditie. Vele dichters brachten een ode aan de mooie Achterhoek. Weikamp vertaalde zes bekende en bepalende gedichten en liedteksten uit de afgelopen vijf eeuwen in beeldverhalen en bundelde ze in de graphic novel ‘Dichter in de Achterhoek’

Expositie: Beelden uit Tsjernobyl

17 okt @ 11:00 - 20 dec @ 17:00

Urbex-fotograaf Rob Blekkink exposeert in de bovenzaal met ongelooflijke beelden van een stad die halsoverkop is leeggestroomd en in de loop van de decennia is overwoekerd door de natuur.

Kenniscafé: Fantoomgroei

28 nov @ 20:00 - 22:00

Op zaterdag 28 november geeft historicus en onderzoeksjournalist Sander Heijne een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Zijn boek ‘Fantoomgroei’ staat centraal dat hij samen met bestuurskundige Hendrik Noten schreef. De auteurs onderzochten hoe het kan dat de Nederlandse economie elk jaar groeit, terwijl de gewone hardwerkende Nederlander daar niets van merkt.

Kunstlezing: De vrouw in de Art Nouveau-tijd

4 dec @ 20:00 - 22:00

Naar aanleiding van de expositie 'Godinnen van de Art Nouveau' in het Allard Pierson Museum (Amsterdam) geeft Jalf Flach op vrijdag 4 december een kunstlezing in de Koppelkerk met de titel ‘De vrouw in de Art Nouveau-tijd’.

Leesclub: 21 lessen voor de 21ste eeuw

10 dec @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zevende leesclub op donderdag 10 december staat het boek ’21 lessen voor de 21ste eeuw van historicus Yuval Noah Harari op het programma.

Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

11 dec @ 20:30 - 22:30

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op vrijdag 11 december is de voorstelling te zien in de Koppelkerk.

Workshop: Achterhoekse strip

12 dec @ 14:30 - 16:30

Op 12 december - de Dag van de Achterhoekse Popmuziek - geeft graphic novelist Marc Weikamp een workshop in de Koppelkerk: leer je lievelingsliedje uit de Achterhoekse Popmuziek vertalen in stripvorm.

Concert: Tim Knol

12 dec @ 20:00 - 21:00

Op zaterdagavond 12 december treedt Tim Knol solo op in de Koppelkerk. Vanwege het beperkte aantal kaarten (30), treedt de singer-songwriter twee keer op voor twee verschillende lichtingen bezoekers. Het eerste concert begint om 20.00 uur. Het tweede concert om 21.30 uur.

Concert: Tim Knol

12 dec @ 21:30 - 22:30

Kenniscafé: Hersendood en bewustzijn

18 dec @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 18 december geeft Pim van Lommel een lezing in de Koppelkerk met de titel ‘Hersendood en bewustzijn’. Van Lommel is cardioloog van huis uit en deed uitgebreid onderzoek naar bijna-doodervaringen. Dit resulteerde onder andere in de bestseller ‘Eindeloos bewustzijn’. Hoe beziet hij de nieuwe donorwet in het kader van bijna-doodervaringen? Is hersendood wel dood?

Concert: Muti Marane

19 dec @ 20:30 - 22:30

Hedendaagse jazzmuziek, geïnspireerd door artiesten als Ibrahim Maalouf, Mathias Eick, Ben Wendel en Will Vinson. Maar ook de oude jazzmeesters worden niet geschuwd, zoals Dizzy Gillespie, Chet Baker en Freddie Hubbard.

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

9 jan 2021 @ 20:30 - 22:30

Deze winter zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op zaterdag 9 januari is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

10 jan 2021 @ 20:00 - 22:00

Deze winter zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op zondag 10 januari is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Concert: Woolf

13 feb 2021 @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 13 februari 2021 treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen