Expositie: Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog

26 apr @ 11:00 - 17:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 11:00 on zondag, vrijdag en zaterdag, repeating until 12 mei 2019

Bredevoort speelde als vestingstad een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog. Het platteland heeft zwaar geleden. Het Groningse Kunstenaarscollectief Noorder Art belicht het lot van Bredevoort in deze tachtig jaar durende strijd.

Expositie: Jaarexpositie cursisten Robert Jansen

26 apr @ 11:00 - 17:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 11:00 on zondag, vrijdag en zaterdag, repeating until 28 apr 2019

Zo’n veertig cursisten - van beginners tot gevorderden - tonen hun beste werk dat zij in het afgelopen seizoen maakten in het atelier van de Koppelkerk onder leiding van Robert Jansen.

Literair café: A.L. Snijders

26 apr @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 26 april is schrijver A. L. Snijders te gast in het Literair Café. Snijders is bekend van zijn zeer korte verhalen (zkv’s); een genre dat hij zelf introduceerde in de literatuur.

Expositie: Top Art

4 mei @ 11:00 - 12 mei @ 17:00

Kunst gemaakt door mensen met een beperking staat steeds meer in de belangstelling. Niet zo vreemd: het gedurfde kleurgebruik en de directheid van de kunst spreekt veel mensen aan.

Koppelsessies: Flød

5 mei @ 15:00 - 17:00

Vier jonge muzikanten die dwalende drieklanken gebruiken om de grandeur van de leegte op te zoeken. Het resultaat: dromerige folk en close harmony, meeslepend als een stille Scandinavische sneeuwvlakte.

Concert: Kika Sprangers Trio

11 mei @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 11 mei treedt het Kika Sprangers Trio op in de Koppelkerk. Normaal gesproken treedt ze in grotere bezettingen op. Speciaal voor de intieme setting van de Koppelkerk komt ze in kleinere bezetting met zangeres Anna Serierse en pianist Martin Fondse.

Expositie: Paul Bouwens – Weerfotografie

25 mei @ 11:00 - 30 jun @ 17:00

Zijn weerfoto’s haalden wel honderd keer het journaal: de Zeeuwse weerfotograaf Paul Bouwens is een vaste leverancier van weerfoto’s aan NOS-weerman Marco Verhoef. Van 25 mei tot en met 30 juni exposeert Bouwens met zijn weerfoto’s in onze bovenzaal.

Kenniscafé: Marco Verhoef

25 mei @ 20:00 - 22:00

NOS-weerman Marco Verhoef geeft een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Hij gaat in op hoe de weersverwachting tot stand komt. Ook geeft Verhoef een blik achter de schermen bij de NOS én geeft zijn kijk op het klimaat.

Bazaar: De Bazaar – retro & handmademarkt

3 aug @ 11:00 - 4 aug @ 17:00

Na het grote succes van de edities in 2017 en 2018, is retro en handmade markt de Bazaar terug op 3 en 4 augustus bij de Koppelkerk in Bredevoort. Een gezellige markt vol retro meubeltjes, brocante, creatievelingen en natuurlijk retro muziek!

+ Exporteer Evenementen