Expositie: BALANS

12 jun @ 11:00 - 26 jul @ 17:00

Van 12 juni tot en met 26 juli exposeren kunstenaars van KunstenaarsCollectief BREEKijzer in de Koppelkerk in Bredevoort. In de expositie Balans zoeken tweeëntwintig beeldend kunstenaars naar evenwicht.

Tegenlicht Meet Up (online): Basisinkomen

19 jun @ 19:00 - 22:00

De coronacrisis, die veel mensen hun baan kost, heeft de discussie over een basisinkomen nieuw leven ingeblazen. In de online Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk in Bredevoort praten we 19 juni over het onderwerp aan de hand van de Tegenlicht-uitzending ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’.

Leesclub (online): ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’

24 jun @ 19:30 - 21:30

Tijdens de coronacrisis biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de leesclub op woensdag 24 juni staat ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ centraal van de Iraans-Koerdische schrijver Behrouz Boochani die zes jaar vastzat in een Australische ‘asielgevangenis’ op het eiland Manus.

Cursus: Geologie van de Alpen (online)

9 jul @ 20:00 - 30 jul @ 22:00

Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans u mee naar de Alpen. Leer in vier colleges meer over het ontstaan van de Alpen.

Expositie: 50 Years Hendrix In Heaven

5 sep @ 11:00 - 11 okt @ 17:00

Vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27-jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld.

Filosofiecursus (online): Friedrich Nietzsche

10 sep @ 20:00 - 1 okt @ 22:00

Vanaf donderdagavond 10 september zal emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren opnieuw een viertal (online) filosofiecolleges geven bij de Koppelkerk. Ditmaal spitst de reeks zich toe op de invloedrijke Duitse denker Friedrich Nietzsche.

Concert: Woolf

24 okt @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 24 oktober treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

15 nov @ 10:00 - 16:00

Op zondag 15 november verandert de Koppelkerk weer in een boekenbeurs. Op de boekenbeurs zijn Nederlandse en Duitse boekhandelaren vertegenwoordigd. In het Boekencafé van de Koppelkerk vindt u boeken van diverse Bredevoortse antiquariaten.

Literair café: Geert Mak

21 nov @ 20:00 - 22:30

Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Theater: Erik Krikke – ‘Operatie Geslaagd’

28 nov @ 20:30 - 23:00

'Operatie Geslaagd' vertelt het verhaal van Erik Krikke, die in 2007 werd uitgezonden naar Kandahar (Afghanistan) en tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

+ Exporteer Evenementen