Laden Evenementen

Agenda

Expositie: Glanzend lijfgoed – Tiki Tangelder

27 jan @ 11:00 - 5 mrt @ 17:00

Het werk van Tiki Tangelder (1983) is erop gebaseerd om de geschiedenis op een andere manier te representeren. Met het project ‘Glanzend lijfgoed’ laat kunstenaar Tiki Tangelder uit Winterswijk de schoonheid van het alledaagse zien. Door actuele zaken met gebeurtenissen en/of personen uit het verleden te mengen, ontstaat er een ruimte waar Tangelder graag mee speelt.

Expositie: Woord in beeld

27 jan @ 11:00 - 2 apr @ 17:00

Van kleurrijke en fantasierijke dierenverhalen tot aan zwart-wit gedetailleerde ontdekkingstochten. Landelijk bekende én wereldberoemde illustratoren vertellen hun eigen verhaal of dat van een ander met beelden. Ieder op zijn eigen en kenmerkende manier. Illustraties kunnen een tekst ondersteunen, maar ook een eigen verhaal vertellen.

Concert: The Outbound Scallywag Carnival

11 feb @ 20:30 - 22:30

The Outbound Scallywag Carnival, deze zeskoppige band uit de Achterhoek brengt Bluegrass & Country ten gehore. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich op het podium. Een live optreden van deze band is een parade van klanken, grappen en anekdotes die een beroep doen op het gehele scala aan emoties.

Kenniscafé: Een gezondere leefstijl

18 feb @ 20:00 - 22:00

“Nee, geen dieet”, antwoordt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries op de vraag hoe je slanker en gezonder kunt worden. Laat je lichaam vóór je werken in plaats van tegen je. We zitten en eten teveel en hebben teveel last van stress. Dat moet doorbroken worden. Het kan anders, vindt dr. Maaike de Vries.

Leesclub: Verbinding verbroken – Johann Hari

23 feb @ 20:00 - 22:00

Het boek ‘Verbinding verbroken’ van Johann Hari staat centraal. In het boek gaat Hari als schrijver, journalist én ervaringsdeskundige op zoek naar de ware oorzaken en oplossingen van depressie. In de leesclub gaat een kleine groep lezers in gesprek over het boek.

Literair Café: Gijs Wilbrink

24 feb @ 20:00 - 22:00

De ‘daverende debuutroman’ door Gijs Wilbrink werd door recensenten ook al een ‘grimmige western’ genoemd, een ‘Achterhoek-tragedie’ die ook nog eens ‘niet voor de weekhartigen’ is. Dat debuut biedt de lezer motorcrossers, nertsenfokkerijen, stropers en allerlei verhalen, intriges, vage handeltjes en geheimen.

Concert: Remmelt, Muus & Femke

25 feb @ 20:30 - 22:30

Singer-songwriter trio Remmelt, Muus en Femke uit Den Haag komen naar Bredevoort. Door hun sterke vocale harmonieën wordt hun muziek vaak vergeleken met het jaren-zeventig-geluid van Crosby, Stills, Nash & Young.

Theater: En toen thuis

30 mrt @ 20:00 - 22:00

Theatergroep De Greppel speelt de voorstelling ‘En toen thuis’. Het is een intiem muziektheater over de grote vragen van het leven. Humor, inhoud en diepgang vormen de ingrediënten van deze actuele en bijzondere voorstelling. ‘En toen thuis’ is een persoonlijk verhaal, dat door tekstschrijver en acteur Lard Adrian is vormgegeven voor de Nijmeegse theatergroep De Greppel.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken