Expositie: Paul Bouwens – Weerfotografie

25 mei @ 11:00 - 30 jun @ 17:00

Zijn weerfoto’s haalden wel honderd keer het journaal: de Zeeuwse weerfotograaf Paul Bouwens is een vaste leverancier van weerfoto’s aan NOS-weerman Marco Verhoef. Van 25 mei tot en met 30 juni exposeert Bouwens met zijn weerfoto’s in onze bovenzaal.

Kenniscafé: Marco Verhoef

25 mei @ 20:00 - 22:00

NOS-weerman Marco Verhoef geeft een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Hij gaat in op hoe de weersverwachting tot stand komt. Ook geeft Verhoef een blik achter de schermen bij de NOS én geeft zijn kijk op het klimaat.

Expositie: Herman Brood

31 mei @ 11:00 - 21 jul @ 17:00

Van 31 mei tot en met 21 juli wijdt de Koppelkerk een tentoonstelling aan kunstenaar en rock en roll-artiest Herman Brood (1946-2001). Uit zijn muziek, schilderijen en zeefdrukken spreekt een enorme gedrevenheid. Brood was de Nederlandse belichaming van het credo ‘sex, drugs & rock ’n roll’.

Concert: Maurice van Hoek

1 jun @ 20:30 - 22:30

Country- en americana-artiest Maurice van Hoek treedt zaterdag 1 juni op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij presenteert zijn nieuwe EP ‘Church Sessions’, die een totale ode aan de liefde is.

Literair café: Jonah Falke

7 jun @ 20:00 - 22:00

De jonge schrijver en columnist Jonah Falke is te gast om over zijn gloednieuwe roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ te vertellen. Gerjon Gijsbers gaat met hem in gesprek over zijn boek, zijn schrijverschap en zijn levenswandel.

Bazaar: De Bazaar – retro & handmademarkt

3 aug @ 11:00 - 4 aug @ 17:00

Na het grote succes van de edities in 2017 en 2018, is retro en handmade markt de Bazaar terug op 3 en 4 augustus bij de Koppelkerk in Bredevoort. Een gezellige markt vol retro meubeltjes, brocante, creatievelingen en natuurlijk retro muziek!

Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

28 sep @ 20:00 - 22:00

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle.

Kunstlezing: De tuinen van Monet

29 nov @ 20:00 - 22:00

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Monet? Kunsthistorica Maria Driessen vertelt alles over de tuinen van Monet die dit najaar in het Gemeentemuseum in Den Haag te zien zijn.

+ Exporteer Evenementen