Expositie: Dichtbij het licht

3 mei @ 11:00 - 16 jun @ 17:00

Ineke Weevers en Dinie Wikkerink maken werk waarin ‘licht ‘het belangrijkste thema is. Ineke tekent en schildert, Dinie fotografeert. Denkt Ineke vanuit het wit over licht, zo heeft Dinie juist het zwart nodig om het licht te laten stralen.

Expositie: Cartooning Ukraine

18 mei @ 11:00 - 14 jul @ 17:00

Kunst kan een krachtige stem zijn in een wereld waar al te vaak de wapens worden opgepakt. Cartoonisten nemen de rol van tegenmacht met verve – en vaak met humor - op zich. Op vreedzame wijze, maar zonder zich te schikken in hun lot, drukken getalenteerde tekenaars op scherpe manier hun perspectief op de staat van de wereld uit.

Excursie: Brussel – EU in één dag

31 mei @ 06:30 - 22:00

De EU voelt vaak als een ver-van-mijn-bed-show. Om de Europese Unie van dichtbij te ervaren, organiseert culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met EUROPE DIRECT Bocholt op vrijdag 31 mei een excursie naar Brussel. Een unieke kans voor een kijkje achter de Brusselse schermen.

Film: De wereld van Carlijn

1 jun @ 20:00 - 22:30

Carlijn Kingma gaf filmmaker Ariane Greep toestemming haar te volgen vanaf de eerste dag dat ze begon met het tekenen van haar nieuwste project ‘Het Waterwerk van ons geld’, een gedetailleerde kaart van ons financiële stelsel. Het levert een boeiend document op waar geduld het sleutelwoord is.

Kenniscafé: Menno Hurenkamp | Democratie als mensenwerk

7 jun @ 20:00 - 22:00

Menno Hurenkamp (1971) is hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen het programma ‘Staat van de Macht’ is een gesprek over de staat van de democratie van groot belang. Immers: het zijn geen makkelijke tijden voor de democratie, die lokaal, nationaal en internationaal onder druk staat.

Workshop: Socratisch gesprek

9 jun @ 13:30 - 17:00

Om een goed gesprek te kunnen voeren, moet je vooral goed kunnen luisteren. Leren we dat wel, of wordt vooral van ons verwacht om ad rem te zijn en anderen te overtuigen van ons eigen standpunt? In een socratisch gesprek stellen we ons oordeel uit om te onderzoeken wat we denken en waarom.

Theater: Ik, alleen – door Tg Smeedwerk

14 jun @ 20:30 - 16 jun @ 22:30

'Ik, alleen' is een gloednieuw koningsdrama over koning Willem I. In dit theaterstuk worstelt Willem met zijn koninklijke macht en met wie hij is als mens. In juni te zien in het Vestingpark in Bredevoort. Daarna vervolgt het stuk zijn tocht naar Huis Landfort en kasteel Middachten.

Concert: De Niemanders – Gevangenisshow Reprise

22 jun @ 20:30 - 22:30

Songschrijvers Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Shaking Godspeed) speuren als embedded musicians gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt.

Literair Café: Judith Koelemeijer

28 jun @ 20:00 - 22:00

Judith Koelemeijer deed de afgelopen jaren diepgravend onderzoek en werpt een nieuw licht op deze bijzondere vrouw in de in 2022 verschenen biografie ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’. Het boek leest als een meeslepende roman. De dagboeken en brieven van Hillesum spreken alom nog steeds onverminderd tot de verbeelding.

Kunstlezing: Kandinsky

3 jul @ 20:00 - 22:00

Op weg naar abstractie . Wassily Kandinsky (1866-1944) geldt als één van de grote wegbereiders van de abstractie in de schilder-kunst. Als gedreven kunstenaar leidde hij een intens en kosmopolitisch leven. Kunsthistorica Maria Driessen geeft een lezing over deze gedreven kunstenaar.

Concert: Juliet

6 jul @ 20:30 - 22:30

Julia schrijft al liedjes sinds haar allereerste pianoles op tienjarige leeftijd. Niet zelden zoekt ze de grens op tussen ernst en luim. Ze presenteert haar poëziepop in soms groots en meeslepende songs met synths en blazers of klein en dichtbij met slechts stem en piano.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt

14 jul @ 10:00 - 17:00

Zondag 14 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt

25 aug @ 10:00 - 17:00

Zondag 25 augustus vindt de Internationale Augustus Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Boekenmarkt: Internationale Herfst Boekenmarkt

20 okt @ 10:00 - 17:00

Zondag 20 oktober vindt de Internationale Herfst Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen