Expositie: In de voetsporen van Rembrandt

24 jan @ 11:00 - 13 apr @ 17:00

Zestien figuratieve kunstenaars uit het noorden van Nederland strijken neer in de Koppelkerk: Henk Helmantel, Rein Pol en de meest veelbelovende afstudeerders van de Klassieke Academie tonen hun werk in de stijl van Rembrandt.

Theater: Erik Krikke – ‘Operatie Geslaagd’

11 apr @ 20:30 - 23:00

'Operatie Geslaagd' vertelt het verhaal van Erik Krikke, die in 2007 werd uitgezonden naar Kandahar (Afghanistan) en tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt 2020

13 apr @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Paasdag gaat het boekenmarktseizoen weer van start met de Internationale Paas Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Leesclub: De Pest van Albert Camus (online)

22 apr @ 15:00 - 17:00

In tijden van quarantaine start de Koppelkerk met een online leesclub over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de eerste leesclub op woensdag 22 april staat De Pest van de Franse schrijver-filosoof Albert Camus op het programma.

Kunstlezing: Jan van Eyck (online)

1 mei @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 1 mei geeft kunsthistorica Maria Driessen vanuit de Koppelkerk een online lezing over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. Momenteel brengt Museum voor Schone Kunsten Gent een groot eerbetoon aan de kunstschilder. De expositie is vanwege de coronacrisis helaas niet te bezoeken. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt 2020

1 jun @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Pinksterdag is het weer tijd voor de Internationale Pinkster Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt 2020

19 jul @ 10:00 - 16:00

Zondag 19 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Bazaar: retro & handmade markt

25 jul @ 11:00 - 26 jul @ 17:00

Op 25 en 26 juli 2020 vindt de Bazaar voor het vierde jaar op rij plaats in en rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Een gezellige markt boordevol gave vintage en retro-spullen en de mooiste handmade producten van diverse creatievelingen. Natuurlijk mag retro muziek van diverse plaatjesdraaiers niet ontbreken!

Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt 2020

23 aug @ 10:00 - 16:00

Zondag 23 augustus vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Concert: Woolf

24 okt @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 24 oktober treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

15 nov @ 10:00 - 16:00

Op zondag 15 november verandert de Koppelkerk weer in een boekenbeurs. Op de boekenbeurs zijn Nederlandse en Duitse boekhandelaren vertegenwoordigd. In het Boekencafé van de Koppelkerk vindt u boeken van diverse Bredevoortse antiquariaten.

Literair café: Geert Mak

21 nov @ 20:00 - 22:30

Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

+ Exporteer Evenementen