Expositie: Tijdspinsels

14 jan @ 11:00 - 27 mrt @ 17:00

Welke tijd ademt een textielkunstwerk? Ademt het de snelheid van de hectische tijden waarin we leven? Of is het eerder een stil verzet tegen het tempo van snel, sneller, snelst? De hoogste tijd om te vertragen en de volle aandacht te richten op het minutieuze werk van zes gerenommeerde textielkunstenaars. Vanaf 14 januari is de textielexpositie ‘Tijdspinsels’ te zien in in de Koppelkerk in Bredevoort.

Expositie: Pop Up Galerie

28 jan @ 11:00 - 20 feb @ 17:00

Volop kunstenaars in diverse genres en stijlen: vanaf 28 januari verandert de bovenzaal van de Koppelkerk in een tijdelijke Pop Up Galerie. Uit een veelvoud aan inzendingen selecteert de Koppelkerk zo’n 40 werken.

Kunstlezing: Het Futurisme

4 feb @ 20:00 - 22:00

In de eerste decennia van de twintigste eeuw waren kunst en politiek nauw met elkaar verbonden. Kunstenaars als Marinetti droomden van een nieuwe wereld, vol optimisme, snelheid en activisme. Op vrijdag 4 februari geeft kunsthistorica Maria Driessen een kunstlezing over het futurisme en de maatschappelijke ontwikkelingen in het Italië van de vorige eeuw.

Tegenlicht meet up: De ontgroeiers

11 feb @ 20:00 - 22:00

De overheid en het bedrijfsleven richten zich steevast op economische groei. Als de economie groeit, wordt alles beter. Maar klopt die aanname wel? En kan het ook anders? Daar praten we over in de Tegenlicht Meet Up ‘De ontgroeiers’ op vrijdag 11 februari in de Koppelkerk. De avond is zowel online als live in de zaal te volgen, afhankelijk van de corona-maatregelen.

Concert: Joost Lijbaart ft. Kika Sprangers & Wolfert Brederode

12 feb @ 20:30 - 22:30

Free is het eerste solo-album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo-album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Op zaterdag 12 februari treedt de slagwerker op met Kika Sprangers op saxofoon en Wolfert Brederode op harmonium.

Literair café: Jan Brokken

18 feb @ 20:00 - 22:00

Schrijver Jan Brokken verwierf internationale faam met zijn grensverleggende boeken zoals ‘De rechtvaardigen’, ‘De vergelding’ en ‘Baltische zielen’. Op vrijdag 18 februari is de schrijver te gast in het Literair Café in de Koppelkerk in Bredevoort. Adrian Borggreve gaat met hem in gesprek. De avond is zowel live, als online via livestream bij te wonen.

Symposium: De Achterhoek in 1572

24 feb @ 14:00 - 16:00

Het jaar 1572 wordt ook wel de ‘geboorte van Nederland’ genoemd. Voor de Achterhoek was het een jaar om snel te vergeten. 450 jaar na dato staan diverse gemeenten stil bij de gebeurtenissen in 1572. Als startsein voor de activiteiten in de Achterhoek wordt er op donderdag 24 februari een symposium georganiseerd waarin wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen van 1572 in de Achterhoek. Iedereen is welkom en de middag is ook via livestream te volgen.

Meet Up Achterhoek: Woonerven in het buitengebied

10 mrt @ 19:30 - 21:30

We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, die we alleen samen het hoofd kunnen bieden. Tegelijkertijd groeit de kloof tussen burger en overheid en verhardt het maatschappelijk debat. Dat moet toch anders? Het nieuwe maatschappelijke programma Meet Up Achterhoek wil burgers, bedrijven en overheid samenbrengen om vanuit een open dialoog aan…

Concert: HEBE (indie-folk)

12 mrt @ 20:30 - 22:30

Op zaterdag 12 maart treedt indie-folkband HEBE op in de Koppelkerk in Bredevoort. De nieuwe EP ‘Lifted The Weight’ van de uit Amsterdam afkomstige Hebe is een betoverende, persoonlijke reis door Hebe’s eigen ervaringen met angst, liefde, natuur en maatschappij. Met inspiratiebronnen als James Blake en Bon Iver balanceren de songs van de zangeres en songwriter tussen melancholie en kracht.

Literair café: Ellen Deckwitz

25 mrt @ 20:00 - 22:00

Vrijdag 25 maart 2022 is dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2019. Sylvia Heijnen, directeur van culturele vrijplaats de Koppelkerk, gaat met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.

Concert: Van Ruller // Hogenhuis

26 mrt @ 20:30 - 22:30

Op zaterdag 26 maart 2022 treedt de gerenommeerde gitarist Jesse van Ruller met saxofonist Maarten Hogenhuis op in de Koppelkerk. Hoewel de wortels van beide muzikanten in de traditionele jazz liggen, hoor je in dit duo duidelijk dat hun invloeden niet ophouden bij Miles, Coltrane of Parker. Ze laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird en Grizzly Bear.

Concert: Qompost (Matthijs Stronks)

30 apr @ 20:30 - 22:30

Pianist Matthijs Stronks houdt van ‘het middengeluid’. Het perfecte middengeluid bereikt hij met piano, toetsen en twee gitaren. Dat verklaart de samenstelling van formatie Qompost, die Matthijs Stronks (Donnerwetter) in het leven riep samen met gitaristen Vedran Mircetic (De Staat) en gitarist Wout Kemkens (Donnerwetter).

Concert: A sincere tribute to Willie Nelson

14 mei @ 20:30 - 22:30

Gitarist (Bökkers/The Kapsones) en kunstenaar Erik Neimeijer brengt op zaterdag 14 mei een oprechte ode aan Willie Nelson in de Koppelkerk in Bredevoort. Deze 87-jarige countryzanger is één van de beste Amerikaanse songwriters.

+ Exporteer Evenementen