Expositie: A(a)ndacht O Wat in stilte groeien kan

9 feb @ 11:00 - 24 mrt @ 17:00

Wat nemen we waar als we naar binnen en naar buiten kijken, als we stil durven zijn en ook samen? Monnie Paashuis, Philipp Pohl en Rob Muylaert ontdekken dat ze een vergelijkbare mentaliteit hebben ten opzichte van de materiële en de spirituele wereld. Op andere plekken verwonderen Josette Lenders, Marion van Noord en Karen van Dooren zich over wat er in stilte groeien kan.

Kenniscafé: Lidwien Smit

15 mrt @ 20:00 - 22:00

Volgens Lidwien Smit, hoogleraar One Health en Milieu Epidemiologie, is een brede visie op de leefomgeving nodig om gezondheidsrisico’s voor mens en dier beter te begrijpen. Wat betekent dat eigenlijk, ‘One Health’?

Muziek: Crawatte – De Laatste Kans (try-out)

16 mrt @ 20:30 - 22:30

Een bandje, dat schept een band voor het leven. Daarover gaat de nieuwe muziektheatershow van Crawatte. Het trio geeft een try-out van hun nieuwe programma 'De Laatste Kans'. De ingrediënten: absurd, avontuurlijk en aanstekelijk.

Literair Café: Bibi Dumon Tak

22 mrt @ 19:30 - 21:30

Bibi Dumon Tak schrijft vooral non-fictie en dan het liefst over dieren. Ze blinkt uit in het vinden van verrassende stilistische vormen, zoals poëzie die waargebeurde verhalen vertelt en de originele vondst dieren over andere dieren te laten vertellen.

Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt

1 apr @ 10:00 - 17:00

Maandag 1 april vindt de Internationale Paas Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Literair Café: Ilja Leonard Pfeijffer

5 apr @ 20:00 - 22:00

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman. ‘Democratie had ons vrijheid gegeven en daarmee een heilige reden waarom wij de oorlog niet mochten verliezen, maar met democratie gingen wij de oorlog niet winnen.’

Concert: Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit – Gipsy Jazz 2.0

20 apr @ 20:30 - 22:30

De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak. Deze twee Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld.

Koppelsessies: Way Up North

28 apr @ 15:00 - 17:00

Het is een jong Americana-duo dat de prachtige geluiden van de Appalachen op hun eigen unieke manier probeert te herinterpreteren. Hun geluid is een unieke mix van bluegrass, Appalachian-folk en soms zelfs een beetje rock-'n-roll.

Cabaret: André Manuel – De Zieke Geest

3 mei @ 20:30 - 22:30

De Zieke Geest. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt

20 mei @ 10:00 - 17:00

Maandag 20 mei vindt de Internationale Pinkster Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Literair Café: Hanna Bervoets

24 mei @ 20:00 - 22:00

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Zij publiceerde diverse romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. Zij geeft hierin blijk van haar gevoel voor de tijdgeest.

Theater: Ik, alleen – door Tg Smeedwerk

14 jun @ 20:30 - 16 jun @ 22:30

De voorstelling ‘Ik, alleen’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sophie Zijlstra, wordt op drie prachtige buitenlocaties opgevoerd: het Vestingpark in Bredevoort, Huis Landfort in Megchelen én Kasteel Middachten in Rheden.

Concert: Juliet

6 jul @ 20:30 - 22:30

Julia schrijft al liedjes sinds haar allereerste pianoles op tienjarige leeftijd. Niet zelden zoekt ze de grens op tussen ernst en luim. Ze presenteert haar poëziepop in soms groots en meeslepende songs met synths en blazers of klein en dichtbij met slechts stem en piano.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt

14 jul @ 10:00 - 17:00

Zondag 14 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen