Laden Evenementen

Agenda

Expositie: Dubbelspel

7 apr @ 11:00 - 2 jul @ 17:00

Spelen met beelden, materialen, technieken. Het plezier in het maken en de fascinatie voor wat beelden teweegbrengen is duidelijk zichtbaar, voelbaar en bijna tastbaar in het werk van zowel Zuidervaart als Post. Beiden zijn zij te omschrijven als ‘maker van beelden’.

Cursus: Argentijnse tango (4 lessen)

23 mei @ 19:30 - 20 jun @ 21:15

De tango is een dans van innige verbinding. Deze kan hartstochtelijk en sensueel zijn, maar ook speels en uitdagend. Alle facetten hierin al improviserend te ervaren voert tot een spannende reis voor leider en volger. Na twee prachtige series tangolessen in 2022, worden er dit voorjaar nieuwe lessen gegeven in de sfeervolle zaal van de Koppelkerk.

Expositie: Voorbij het bladerdak – Dilly Helmink

2 jun @ 11:00 - 9 jul @ 17:00

Dilly Helmink (Heelweg, 1965), schildert vanuit een gedachte of herinnering. Al schilderend onderzoekt ze wat kleuren en vormen doen en laag over laag groeit het beeld. Ze schildert door totdat haar gevoel zegt dat het klaar is. Voorbij het bladerdak is haar eerste solo-tentoonstelling.

Concert: Sanne Rambags

3 jun @ 20:30 - 22:30

Met haar warme stem weet Sanne Rambags magische momenten te creëren in een harmonisch samenspel met haar medemuzikanten. Na het album SONNA – dat werd bekroond met een Edison Vocaal Nationaal – is SISTER het tweede album van het drieluik ‘Mothership’.

Literair Café: Hanna Bervoets

23 jun @ 20:00 - 22:00

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Zij publiceerde diverse romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. Zij geeft hierin blijk van haar gevoel voor de tijdgeest.

Leesclub: Zorg. Een betere kijk op de mens – Lynn Berger

26 jun @ 20:00 - 22:00

In de leesclub staat dit keer het boek ‘Zorg. Een betere kijk op de mens’ van schrijver en journalist Lynn Berger (De Correspondent) centraal. Het boek laat zien hoe allesomvattend zorg is, maar ook hoe onzichtbaar. Daardoor denderen we ongemerkt af op het grootste zorginfarct ooit.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt

16 jul @ 10:00 - 17:00

Zondag 16 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Kenniscafé: Dirk De Wachter

18 aug @ 20:00 - 22:00

In het dagelijks leven staat De Wachter mensen bij in de moeilijke situaties in het leven, maar nu trof het noodlot hemzelf: kanker. Tijdens zijn ziekbed onderzocht De Wachter hoe hij in confrontatie met de levensbedreigende ziekte troost vond.

Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt

27 aug @ 10:00 - 17:00

Zondag 27 augustus vindt de Internationale Augustus Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Literair Café: Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard

7 okt @ 20:30 - 22:30

Componist Cees Thissen, dichter Elly de Waard en Yvonne Weijers hebben de handen ineengeslagen om een uniek muziektheaterproject te realiseren met het leven en werk van Elly in de hoofdrol. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur. In de concerten neemt Yvonne de bezoekers mee in deze muzikale vertelling, samen met Mark van der Feen op piano, Joep Lumeij op contrabas en Erik van der Weijden op saxofoon.

Boekenmarkt: Internationale Herfst Boekenmarkt

22 okt @ 10:00 - 17:00

Zondag 22 oktober vindt de Internationale Herfst Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Theater: Zeikwijf met Pauline Redlich

26 okt @ 19:30 - 22:15

Maak kennis met mediator, zelfzorgcoach, theatermaker en zorgmoeder Pauline Redlich en haar bijzondere project ‘geen mantelzorg zonder goede zelfzorg’. Redlich: ‘In het vliegtuig moet je eerst zelf een zuurstofmasker opzetten, voordat je iemand anders kunt helpen. Mantelzorgers zijn er vaak eerst voor de ander.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken