Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog

Van 15 maart tot en met 12 mei is de expositie Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog te zien in de Koppelkerk in Bredevoort. Het Groningse kunstenaarscollectief Noorder Art belicht het lot van Bredevoort in de Tachtigjarige Oorlog. Naast de schilderijen van Noorder Art zijn er ook historische stukken te zien uit diverse archieven en diverse particuliere collecties.

Samen met Bredevoortse collega’s is een uitgebreid nevenprogramma samengesteld rondom Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog. Hieronder vind je alle actuele activiteiten.

Expositie: Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog

15 mrt @ 11:00 - 12 mei @ 17:00

Bredevoort speelde als vestingstad een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog. Het platteland heeft zwaar geleden. Het Groningse Kunstenaarscollectief Noorder Art belicht het lot van Bredevoort in deze tachtig jaar durende strijd.

Soldatenpotje – Restaurant Bertram

Speciaal voor de expositie Bredevoort & de Tachtigjarige Oorlog biedt Restaurant Bertram een lunchgerecht aan: het Soldatenpotje. Want na een bezoek aan de expositie en een wandeling door Bredevoort, heeft men natuurlijk behoefte aan een stevig maaltje!

Overwinningsmunt 1597 – Goudsmit Elcerlyck

Speciaal voor de expositie Bredevoort & de Tachtigjarige Oorlog sloeg de Bredevoortse goudsmid Elcerlyck opnieuw de overwinningsmunt van 1597 die de Staten Generaal liet slaan ter ere van de succesvolle veldtocht van Prins Maurits. Ook Bredevoort werd ingenomen. De zilveren munt is verkrijgbaar bij de Koppelkerk en bij goudsmid Elcerlyck.