Expositie: Beelden met een antwoord

18 jan @ 11:00 - 1 mrt @ 17:00

Van 18 januari tot en met 1 maart exposeren beeldhouwer Wanda Verschuur en kunstschilder Peer Elstgeest in de bovenzaal van de Koppelkerk. Het werk van beide kunstenaars komt instinctief en mijmerend tot stand; geen van beide kunstenaars werkt met een vooropgezet plan.

Expositie: In de voetsporen van Rembrandt

24 jan @ 11:00 - 13 apr @ 17:00

Zestien figuratieve kunstenaars uit het noorden van Nederland strijken neer in de Koppelkerk: Henk Helmantel, Rein Pol en de meest veelbelovende afstudeerders van de Klassieke Academie tonen hun werk in de stijl van Rembrandt.

Literair café: Annet Schaap

28 feb @ 20:00 - 22:30

Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.

Vriendendag: Cultuurproeverij

29 feb @ 20:00 - 23:00

Toegang is deze avond vrij voor vrienden en aspirant-vrienden. De Koppelkerk biedt een welkomstdrankje en pauzedrankje aan. Aspirant-vrienden kunnen zich deze avond inschrijven als vriend.

Kunstlezing: Henk Helmantel

6 mrt @ 20:00 - 22:00

Helmantel vertelt waarom Rembrandt hem een leven lang al inspireert. Aan de hand van zestien afbeeldingen vertelt hij wat hij zo bijzonder vindt aan de werken van Rembrandt en hoe die hem steeds weer boeien en nieuwe inspiratie geven.

Concert: Peter Beets

7 mrt @ 20:30 - 22:30

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

Literair café: Geert Mak

13 mrt @ 20:00 - 22:30

Op vrijdag 13 maart is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. In de Boekenweek vertelt hij in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Kenniscafé: Proefcollege van Nel Schellekens

20 mrt @ 20:00 - 22:00

Maak in dit proefcollege kennis met het Van Kop tot Kont-koken van chef Nel Schellekens. In haar wijze van koken wordt niets weggegooid. Natuurlijk bestaat het proefcollege ook uit proeven: ‘van schil tot pit’ en ‘van kop tot kont’.

Koppelsessies: Live Poets Society

22 mrt @ 15:00 - 17:00

Het duo Live Poets Society treedt deze zondag op in de Koppelsessies. Een middag die varieert van seventies pop tot roots en folk. De rode draad in de muziek? Het leven zelf in al zijn kleuren en verschijningen.

Kunstlezing: Jan van Eyck

27 mrt @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen laat ons kennis maken met de wereld van Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven. De lezing sluit aan bij het grote eerbetoon 'Van Eyck. Een optische revolutie' in Gent.

Theater: Hendrickje, Rembrants Lief

28 mrt @ 20:00 - 22:00

De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort?

Concert: Woolf

4 apr @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Deze zaterdag treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

Theater: Erik Krikke – ‘Operatie Geslaagd’

11 apr @ 20:30 - 23:00

'Operatie Geslaagd' vertelt het verhaal van Erik Krikke, die in 2007 werd uitgezonden naar Kandahar (Afghanistan) en tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt 2020

13 apr @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Paasdag gaat het boekenmarktseizoen weer van start met de Internationale Paas Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt 2020

1 jun @ 10:00 - 16:00

Op Tweede Pinksterdag is het weer tijd voor de Internationale Pinkster Boekenmarkt rondom de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze markt bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot tot 16.00 uur.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt 2020

19 jul @ 10:00 - 16:00

Zondag 19 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen